Szia F.Juli! A kérdésedben a hátrányt emelném ki. Hártánya annyi lehet, amíg eddig e bevétel bárki nevére ment közös bevétel volt, most a külön adószám birtokában a külön bevételhez kell a külön költséget gyűjteni. Ennek ellenére a két bevétel és költség összeadódik a jelenlegi szabályok szerint, mivel ez szerintem megint egy olyan lehetőség az őstermelőknél, ami két féle megfeleltetés. 1.A külön adószámhoz kötött, külön bevétel és költség, 2. mégis a közös őstermelői miatt közösen összeboronált két adószám bevétele és ktge. Szerintem ezt a kétféle elszámolhatóságot össze fogják gyúrni, csak egy adószám a közösben és aki külön akar adószámot, annak külön őstermelői, mert a mostaniban nincs az adószám elkülönítettsége szinkronban a közös őstermelőivel. Lehet nem véletlenül nem hosszabítják még meg az őstermelőiket, lehet már ez is felvetődött, nem csak a külön őstermei a kertből értékesítőknek.
A Te esetedben, olyan kevés a bevétel, ha csak egyiket használod, akkor sincs gondod, én jelenleg a fentiben írtak miatt ezt tenném. Üdv.: Márti