Sziasztok!
Aki elektronikus bevalló nézze meg az értesítési tárhelyét!! Nekem legalábbis az APEH 16-án vasárnap küldött Tájékoztatót, külön az EVA feltöltésre, külön a Tao.feltöltésre!
S legnagyobb meglepetésemre most jól bekavartak:
TAo feltöltés idézem:" Nem vonatkozik továbbá a feltöltési kötelezettség az egyszeres könyvvitelt vezető adózóra, valamint azon adózókra, amelyeknek az adóévben eőleg-kötelezettsége nem volt, és azokra sem, amelyeknek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele nem haladta meg az 50 millió forintot."
Egy büdös szót nem írnak az elvárt jövedelem számítása szerinti Tao-ról!! Továbbá - nekem az egyik cégem évről évre 100 milla feletti árbevételű, de hol a vesztesége, hol az elhatárolható veszteség figyelembe vétele miatt a társasági adója nulla, tehát nincs tao.előleg kötelezettsége.
Éjjel-nappal számolok (devizás jóslás, vajon dec.31-én árf.veszteségem, vagy árf.nyereségem lesz-e, vajon mit bírnak még letermelni, s azt eltudják-e adni évvégéig, vagy saját termelésű készlet lesz, s akkor annak az önköltsége, stb. biztos ismerős), most is leltározzák az anyagokat (év közben mind költségként kerül elszámolásra, leltározással kerül készletre ) - s lehet, hogy nem is adhatok be 0729K bevallást, mivel év közben nem volt társasági adóelőlege a cégnek???
A törvény a feltöltésnél ilyesmiről nem ír, hogy akinek nem volt évközben tao.előleg fiz.kötelezettsége, de több volt az árbevétele, mint 50 millió - annak ne kellene feltölten és a feltöltésről bevallást is adni, akár nulla, akár mennyi is a feltöltés.
Nem tudom ti, hogy értelmezitek?