Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fordítókulcs

Adatszolgáltatás

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. nov. 25, 2007 10:10 am

Szia Mária! Én még ma kezdtem el ismerkedni a KSH honlapon a fodítás ellenőrzésével. Nagy nehezen rájöttem hogy kell, de az én egy.vállalkozóimnál is mást adott, szinte fele nincs benne amit eddig tartalmazott. Én, biztos nagyon tanácstalan vagyok, de talán aki már jártas a fordításban majd segít. Marcsi
erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. nov. 25, 2007 10:22 am

Szilvi!  Még egy kérdés, szerinted a 0758-02-es bevallásán amit majd Januárban küldünk a decemberi járulékokról, arra még az idei TEÁOR számot írjuk-e. 

Sok ponttal jövök neked. Nem fogom elfelejteni a sok segítést, még mindig sok a homály ebben a kérdésben, hamarosan kereslek. Marcsi

erdoapolas

Fordítókulcs

HozzászólásSzerző: stamasi » vas. nov. 25, 2007 10:31 am

Marcsi!

Először is, semmiféle ponttal nem jössz nekem!

Másodszor:

Januárban a decemberi állapotról adunk bevallást a 0758-02-es lapon.

Egyéni vállalkozóknál ez úgy fog kinézni, hogy az automatikusan átfordítható tevékenységi köröket 2007. december 31-ig a KEKKH átfordítja és erről az Apehot, valamint a körzetközponti jegyzőt értesíti. Tehát szerintem, ha a szóban forgó tevékenységi kör automatikusan átfordítható, akkor az újat kell beírni.

Ha nem fordítható át automatikusan, akkor a régit, hacsak nem történt 12. 31-ig változásbejegyzés.  Egyéni vállalkozónál is 2008. júl. 31. a határidő az automatikusan át nem fordítható tevékenységi körökre, de ha változásbejegyzési kérelme van, az esetben akkor kell megtenni az átfordítást.

Üdv.: Szilvi

stamasi

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás