Adófórum

Adózási és számviteli információk

MVH Végleges szőlőkivágási támogatás

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

SZIASZTOK!!

Én most nagyon el vagyok foglalva !!!!( így szépen magyarosan fogalmazva)

MA MEGJELENT A VÉGLEGES SZŐLŐKIVÁGÁSI TÁMOGATÁS az "mvg.gov.hu "-n!!!  Aki érdekelt, igyekezzen!!!  A beérkezési sorrend számít!!!!!!!!   Jó munkát! Üdv. napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. máj. 25, 2007 9:04 am

Érdekes, amit írsz. A rendelet hivatkozik a 2007. évi XVII. tv-re (címe: A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről), melynek 32. §-ban előírja, hogy a támogatás igénylésének kezdő napját megelőzően 30 nappal meg kell hirdetni a pályázati lehetőséget, az FVM rendelete azonban csak V.11. dátumú, a kezdő nap V. 26, ez mindössze 15 nap. A következő szabály pedig az, hogy a nyitva álló időtartam 30 napnál rövidebb nem lehet, itt pedig csak 28 nap van a benyújtásra. Hm-hm.

Még egy dolog, ami szemet szúrt a tv-ből. Itt a fórumon is gyakran kérdés a támogatások elszámolása, könyvelése. Ennek egyik alapbizonylata lenne a szerződés vagy határozat, de gyakran írják a kollegák, hogy nem tudják produkálni az ügyfelek. A tv. 500E Ft -ig terjedő mulasztási bírságot ír elő az iratmegőrzési kötelezettség megszegésére (71.§).  A részleteket a 36. § közli, és 8, azaz nyolc évet ír elő. Humánus cselekedet lenne erre felhívni az ügyfelek figyelmét.

Remélem, hasznos volt valakinek, amiket fentebb összeszedtem.

aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. máj. 25, 2007 7:02 pm

Szia! Nagyon ügyesen okfejted a rendeletet, és tökéletesen igazad van a napokat is illetően. Én nem is számolgattam, csak gyorsan elkezdtem összerakni az anyagát annak a pár embernek aki megbízott ezzel. Mostanra elkészültem, és reggel mehet a postára.

Az iratmegőrzésről szintén jó a megállapításod, az emberek megkapják a pénzt, a "papírt" pedig eldobják.Még jó hogy banki átutalással történik a kifizetés, így könnyebb  utána járni (persze bankkivonat sincs sok helyen).

Kösz a reagálásod, úgy látom nem nemigazán volt "kelendő" hír. A Fórumos kollégák biztosan nem bortermelő vidéken dolgoznak. Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » pén. máj. 25, 2007 7:07 pm

Amúgy tragikusnak tartom, hogy beérkezési sorrendben döntik el, melyik szőlőt lehet kivágni, melyiket nem. Mondjuk ésszerűbb lenne gazdasági ismérvek szerint megoldani a kérdést. Vannak kelendő fajták, vannak egészen régi ültetvények, van, amelyiknek haszontalan a bora, stb... Ki érti ezt...
aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. máj. 25, 2007 8:16 pm

Tudod itt a gazdasági ismérv az, hogy mi magyarok ne termeljünk!!! mert a piacon túltermelés van. A támogatás összege is annál nagyobb, minnél magasabb a terület 5 éves átlagtermése. Régebben hasonló volt a marha/tehén állomány "kipusztítása" , utána meg annak  fizettek, aki  újra belevágott a tenyésztésbe, már ha nem vették el véglegesen a kedvét... Azt hiszem a gazdasági szakembereink nem úgy gondolkodnak ahogy mi.  Az viszont igaz, hogy ezeket az EU-s pénzeket  fel kell használni, hiszen  nem a magyar termelőre, hanem a magyar piacra van szüksége az EU-nak. De hogy mihez kezd ebből a pénzből egy magyar termelő???    Csak fogyasztóként  nem lehet megélni (legalábbis egy réteg velem együtt biztosan nem tud).
Napraforgó

Vissza: Adatszolgáltatás