SZIASZTOK!!
Én most nagyon el vagyok foglalva !!!!( így szépen magyarosan fogalmazva)
MA MEGJELENT A VÉGLEGES SZŐLŐKIVÁGÁSI TÁMOGATÁS az "mvg.gov.hu "-n!!! Aki érdekelt, igyekezzen!!! A beérkezési sorrend számít!!!!!!!! Jó munkát! Üdv. napraforgó
SZIASZTOK!!
Én most nagyon el vagyok foglalva !!!!( így szépen magyarosan fogalmazva)
MA MEGJELENT A VÉGLEGES SZŐLŐKIVÁGÁSI TÁMOGATÁS az "mvg.gov.hu "-n!!! Aki érdekelt, igyekezzen!!! A beérkezési sorrend számít!!!!!!!! Jó munkát! Üdv. napraforgó
Érdekes, amit írsz. A rendelet hivatkozik a 2007. évi XVII. tv-re (címe: A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről), melynek 32. §-ban előírja, hogy a támogatás igénylésének kezdő napját megelőzően 30 nappal meg kell hirdetni a pályázati lehetőséget, az FVM rendelete azonban csak V.11. dátumú, a kezdő nap V. 26, ez mindössze 15 nap. A következő szabály pedig az, hogy a nyitva álló időtartam 30 napnál rövidebb nem lehet, itt pedig csak 28 nap van a benyújtásra. Hm-hm.
Még egy dolog, ami szemet szúrt a tv-ből. Itt a fórumon is gyakran kérdés a támogatások elszámolása, könyvelése. Ennek egyik alapbizonylata lenne a szerződés vagy határozat, de gyakran írják a kollegák, hogy nem tudják produkálni az ügyfelek. A tv. 500E Ft -ig terjedő mulasztási bírságot ír elő az iratmegőrzési kötelezettség megszegésére (71.§). A részleteket a 36. § közli, és 8, azaz nyolc évet ír elő. Humánus cselekedet lenne erre felhívni az ügyfelek figyelmét.
Remélem, hasznos volt valakinek, amiket fentebb összeszedtem.
Szia! Nagyon ügyesen okfejted a rendeletet, és tökéletesen igazad van a napokat is illetően. Én nem is számolgattam, csak gyorsan elkezdtem összerakni az anyagát annak a pár embernek aki megbízott ezzel. Mostanra elkészültem, és reggel mehet a postára.
Az iratmegőrzésről szintén jó a megállapításod, az emberek megkapják a pénzt, a "papírt" pedig eldobják.Még jó hogy banki átutalással történik a kifizetés, így könnyebb utána járni (persze bankkivonat sincs sok helyen).
Kösz a reagálásod, úgy látom nem nemigazán volt "kelendő" hír. A Fórumos kollégák biztosan nem bortermelő vidéken dolgoznak. Üdv:Napraforgó
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég