Adófórum

Adózási és számviteli információk

Költségtérítés a 0708-on?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: tepimail » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni. A Bt. tagjai saját gépkocsi használat miatt költségtérítést vesznek fel a cégtől. Az elszámolás negyedévente történik az útnyilvántartásban szereplő üzleti utakra. Az APEH által megengedett fogyasztási norma || 9 Ft általány szerint. Kifizetése áprilisban történt. Be kell-e adni a 0708-as bevallást a kifizetésről? Jelölhető-e, hogy nem keletkezik jövedelem és így előleget sem vontunk belőle? Természetesen a nyilatkozatot a kifizetéshez csatoltuk. Sürgős lenne a véleményetek mert a határidő mai.

Köszönettel tepimail    

tepimail

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. máj. 14, 2007 10:40 am

Szia!

Szerintem küldened kell a 708-ast, ha nem keletkezett jövedelem, csak abban az esetben nincs ilyen kötelezettség, ha a munkábajárás címén történik norma szerinti kifizetés és nem keletkezik jövedelem.

Azt hiszem ( de nem vagyok biztos benne) a 382 sorba kell írni, és itt van lehetőség kóddal jelölni, hogy milyen költség elszámolási nyilatkozatot tettek a tagok, és ha nem is származik jövedelem az a oszlopba a költségtérítést írod a normaszerinti elszámolást a b-be a d-be így nulla kerül.

Üdv. 

garbo50

HozzászólásSzerző: tepimail » hétf. máj. 14, 2007 11:41 am

Szia Garbo!

Köszönöm a válaszod már előkészítettem átküldésre így ahogyan Te is írod. A 386.-os sorba tettem mert máshol van munkaviszonyuk.  A kódolásnál a 2-est választottam, szerinted is  ez bizonylat nélkül elszámolható ktg.térítés? Én ezt jelölöm.  

tepimail

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. máj. 14, 2007 12:00 pm

Szia!

Most vettem elő a kitöltési utmutatót, a 2-es kód a bizonylat nélkül elszámolható költség, nem emlékeztem rá fejből, biztosan ezt kell írnod a többi a második elszámolási lehetőséghez kapcsolódik.

Üdv. 

garbo50

Vissza: Adatszolgáltatás