Szeretném megkérdezni, a 0708M 389-es sorába be kell-e írni a nyugdíjas foglalkoztatott nyugdíját, amit az adóelőleg számításánál a jövedelemmel összeadva figyelembe vettünk.
A válszt előre is köszönöm.
Szeretném megkérdezni, a 0708M 389-es sorába be kell-e írni a nyugdíjas foglalkoztatott nyugdíját, amit az adóelőleg számításánál a jövedelemmel összeadva figyelembe vettünk.
A válszt előre is köszönöm.
Szia sbaa !
A kitöltési utmutató szerint " az azt kifizetőnek " kell a 389-es sorba beírni, amelyet nem nyugdíjfolyósító szervként juttat.
Marika
Sziasztok!
Emerisével nem értek egyet: én már sikerrel tul vagyok hasonló bevallásokon, egyikben sem irtam a 389-es sorba semmit. Először én is gondolkodóba estem, végül egy komoly szakember megnyugtatott.
Egyébként nem a program dolga, feladata, hogy ellenőrizze, jól vagy rosszul számitottad-e ki a nyugdij+általad fizetett bér alapján a nyugdijas SZJA előlegét. Az SZJA éves bevallásánál ugyis rendezni fogod a kisebb eltéréseket. Persze törekedni kell az előleg minél pontosabb megállapitására.
Sziasztok!
Én Istvánnal értek egyet, nem én vagyok a kifizető, gondold el, ha a nyugdijas
3 helyen dolgozik, mindhárom munkáltató beírná a nyugdíj összegét?
Kohnmarinak köszönöm a válaszát. Mostanában sajnos, de való: én sem tudom, hogy fiu vagyok-e vagy lány. Egy biztos, nekem a nyugdij beirása nélkül is elfogadta a program, de ha beirod /mint ahogy Te is csináltad/ azt is elfogadja.
Próbáltam logikailag is megközeliteni a dolgot: Ha nem irom be a 389-es sorba a nyugdijas havi nyugdiját/vagy a nyugdijban részesülőt megillető baleseti járadékot/, akkor ha jó a program, a következő oldalra átugorva már hibát kellene jeleznie: "A 389-e sort töltsem ki, irjam be a nyugdijat". Hát jó lehet az ilyen program? Kettőnk közül valamelyikünk biztos jól csinálta, de melyikünk?
Az is lehet, hogy mindkettőnknek igaza van: jó igy is, meg ugy is. Szummázott véleményem: ilyen programviszonyok mellett nincs nagy jelentősége, a lényeg, hogy hibátlan mindkét alternativa. Majd értesit a Hivatal, ha módositani kell...
Sziasztok!
Szerintem a nyugdíj összegét nem a mi dolgunk közölni az APEH-al, majd a nyugdíj-
biztosító megteszi azt.
Szia Kohnmari!
Igazad van, az APEH semmire se megy azzal, hogy havonta én /és ha több helyen dolgozik a nyugdijas, akkor több munkaadó/ közlöm neki a 389. sorban, hogy mennyi nyugdijat kapott az adott hónapra. Minden az éves elszámolásnál fog kiderülni!
A munkaadónak az a feladata, hogy a nyugdijas nyugdijának ismeretében helyesen állapitsa meg az SZJA előleget, vonja le a béréből és fizesse be az APEH-nak.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 43 vendég