Adófórum

Adózási és számviteli információk

adószámos őstermelő

Adatszolgáltatás

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. feb. 02, 2007 8:15 am

Szia Napraforgó! Ugy gondolom, abban nincs igazad, hogy el kell számolniuk a 600e Ft alatti bevétellel is, mivel nem vállalkozóként őstermelők. Annak idején azért lettek ÁFA alanyok, mert ültetvényt telepitettek stb, és ugy tudták az ÁFÁT visszaigényelni.

Azért még nem zárom le az ügyet. Az is fura, hogy  az APEH szerint bruttó összegről kell adatot szolgáltatni. Üdv. Ani

adotanacs

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. feb. 02, 2007 8:51 am

Szia Ani!

Ha tovább gondoljuk, azért sincs igaza Napraforgónak, mert pl. az adószámos bérbe-

adók is számlát adnak, mégis nekünk kell róla adatot szolgáltatni (ha nem egyéni

vállalkozók).

Üdv. kohnmari

kohnmari

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 02, 2007 2:38 pm

Ani||kohnmari!

Kösz az infókat, igazatok van, csak mostmár én sem tudom melyik őstermelő kerüljön föl a 08-ra.illetve kiket hagytam le a 084-ről. Csak úgy megjegyzem, 492 "DARAB" felv.jegyes őstermelőm volt, közel ezer db fv.jegyen, az ország összes részéről. Itt-ott voltak személyi adataim, de a legtöbbnél csak adó és ősterm.szám.  A számlásokkal nem foglalkoztam, megjegyzem nem is tartok róluk külön feljegyzést vagy analt. Üdv:forgó 

megj: Bár volt egy olyan adószámosom, aki felv.jegyet kért, (több milliós összegről), és nem volt őstremelő igazolványa! tőle minden egyéb adatot (így adószám igénylés, reg.szám.,) lefénymásoltunk, és felvittem az M lapjára.

Napraforgó

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 02, 2007 3:16 pm

a "12"-esről lemaradt:

ez az adószámos (aki felv.jegyet kért) nem volt számlaadásra kötelezett! Leellenőriztük, felhívtuk a könyvelőjét is.Üdv:Forgó

Napraforgó

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: Dolgos » szomb. feb. 03, 2007 12:15 am

SZIASZTOK, NEKEM IS SZINTE UGYANAZ VOLT A FELVÁSÁRLÁSI JEGY MENNYISÉGEM MINT NAPRAFORGÓNAK, AMIKOR RÁ JÖTTEM, HOGY GŐZŐM SINCS, HOGY AZ ADÓSZÁMOS SZÁMLÁT ADÓ ŐSTERMELŐVEL  MIT KELL KEZDENI. PERSZE CSAK ADÓSZÁMA VOLT, ADÓAZONOSITÓT NEM IRT A SZÁMLÁRA, IGY MÉG HA AKARTAM VOLNA SE TUDTAM VOLNA BEADNI, DE MOST MÉG MINDIG NEM TUDOM ÉN SEM MI LEGYEN EZEKKEL. IGAZ, HOGY MIUTÁN ÉN IS HOZZÁTOK HASONLÓAN MOST IS ÉJJEL MÉG DOLGOZOM, AZT HISZEM MÁR CSAK A RABRUCIBAN FOGOM MEGTUDNI MIT NEM IRTAM MÉG BE A KEDVENC M LAPOKRA. MINDENESETRE AZ TUTI, HOGY AKI EZT KITALÁLTA AZ MÉG ÉLETÉBEN NEM LÁTOTT FELVÁSÁRLÁSI JEGYET, AMINEK AZ ADATAIHOZ IS MÁR NAGYITÓ ÉS IRÁSSZAKÉRTŐ KELL. ÜDV.DOLGOSKA

Dolgos

adószámos őstermelő

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. feb. 03, 2007 1:29 pm

Szia Dolgoska! Ugy gondolom febr.12-ig még elég sok éjszaka van, a problémát meg lehet oldani. Sőt még ott vannak a nappalok is! További jó munkát. Üdv. Ani
adotanacs

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás