Adófórum

Adózási és számviteli információk

Jogosulatlan adatszolgáltató!

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: beckari » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Már  sokadik alkalommal kapom vissza az Apeh-től azt, hogy jogosulatlan vagyok az adatszolgáltatásra a beadott bevallásban.Tele a t.......(pedig nekem nincs is). Leadom a bevallást, megkapom a nyugtát befogadásról,feldolgozás inditásáról, majd kapom a jog.felh. felszólítást. Sokadszori telefonon történő érdeklődésemre a reg.feldolgozták, jogosult vagyok az adatszolgáltatásra... kapom meg az adóalany nyilv.tart.osztálytól. Még sem értem az egészet.

Az Áfára nem kapok vissza semmit, a 0603,06084-re igen.Mi ez ???

Most újra híjam őket, vagy dőljek hátra és dolgozzam tovább. Szerintetek? Nektek nincs ilyen gondotok.

Várom válaszototkat.

beckari

beckari

HozzászólásSzerző: tepimail » szomb. jan. 27, 2007 11:35 am

Szia ! Én is találkoztam már ilyen esettel és amikor megnéztük a regisztrációra leadott 06180-ast kiderült, hogy rossz helyen x-eltün. Tehát érdemes megnézni minden bevallás beadását, adatszolgáltatást és folyószámla lekérdezést is jelöltél-e a regisztráción? Nálunk ez volt a baj. Be kellett adni újat x-szel a hiányzókat. Azóta rendbe van minden. A nyugta csak azt igazolja, hogy az APEH feldolgozásra befogadta a nyomtatványt. A tartalmi feldolgozás után értesít ha hiba van. Nincs jobb ötletem.  
tepimail

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szomb. jan. 27, 2007 11:36 am

Szia!

Nem vagy egyedül két nappal ezelőtt én is ugyan ezt szöveget kaptam ,végig egyeztettem a reg. papírokat minden rendbe, ami azt illeti nem voltam valami nyugodt. Persze az eBEV-re nem tudtam fölmenni egyáltalán,telefonon elérhetetlen az APEH, a 3 nap határidő az rajta van az értesítésen. Tegnap reggel azután jöttek a nyugták normálisan ahogy kell egy kivételéve. Ma ismét értesítés ugyan azokra a nevekre amire tegnap megjött a nyugta, ismét nem vagyok jogosult. Majd csak rendbejönnek a dolgok, az más kédés, hogy addig mit kell idegeskedni, szóval várjál türelmesen biztosan fogod kapni email címedre a nyugtákat. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: HANGA » szomb. jan. 27, 2007 1:23 pm

Szia  beckari!

Lehet,  hogy  egész  más  jellegü  a probléma  megoldás.  Van  amikor összekeverednek  a  fájlok.  Ha  több  vállalkozó  bevllását akarod  küldeni,  akkor  meg  kell  győződni  róla,  hogy  az  előző  ügyfélkaput  bezárta-e...   Sajnos  a  magyarorszag.hu-n  a  kilépés  az  ügyfélkapuból  nem  mindig  zárja be  az ügyfélkaput.  És  ilyenkor  a  következő  ügyfél  adóazonositóját  próbálja  összehozni az  előző  ügyfélkapuval.

Nekem  ugy  sikerült  elháritanom  a hibát,  hoogy  nemcsak  az  ügyfélkaput  zárom  be  küldés  és  nyugta  levétel  után,  hanem  kilépek  az  internetből   és  rövid  idő  mulva  ujra inditom.  és  beállok  a  következő  bevallás  küldésre.  Ha  végeztem  és  levettem  a nyugtát  ismét  kilépek  az  internetből  is.

Ez  igy  munkásabb  de nem  helyez  jogosulatlan  felhasználó  pozicióba.  Próbáld  meg  háth  ez  a  megoldás!!   

HANGA

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. jan. 27, 2007 8:07 pm

Szia!

1). Nézd végig a 180-as bejelentőket. Lehet, hogy tényleg jogosulatlan vagy, ha  konkrét nyomtatványokat X-tél és nem mindenre kiterjedő a meghatalmazásod. Persze ha a cég képviselőjének kódját használod, akkor ez nem tud előfordulni.

2).Az is lehet amit Hanga ír, én is jártam már úgy, de ez orvosolható.

Ha mindezek nem állnak fent, akkor szerintem írj egy levelet, legyen írásos nyoma az ügyintézésednek, mert a telefon elszáll nyugtáid meg nem lesznek.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: Rozalinda » vas. jan. 28, 2007 10:10 am

Viszont  ti  felétek  müködik  az  internet???   Tegnap  este  ilyeneket  levelezett  velünk,  ugy  este  hét  és  kilenc  között:  Elutasitó  nyugta.  Próbálja  meg  mégegyszer.   

Vagyis  nem  fogadta  a hibátlan  küldeményeket,  és  üzemzavar információt  sem  látunk  sehol.   Üdv  Rozalinda!

Rozalinda

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. jan. 29, 2007 9:00 pm

Sziasztok!

Ma engem is utolért a "végzet" Délután elküldtem egy üdülési jegyet az általam regizett cégnek. Havi bevalló volt, csak ezt kellett küldenem. Nemrég kaptam az értesítést, hogy jogosulatlan felhasználó vagyok. Az Mo.hu-ra fel tudok jelentkezni, az APEH meg az írja amikor beírom az adóazonosítomat, hogy nem egyezek magammal. Nem tudok bejutni a nyugtákhoz.

Van már valakinak erre valami infója?

Köszi: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. jan. 29, 2007 9:15 pm

Szia Zsuzsa!

Tegnap este velem is ezt csinálta ismét, én 24-e óta szenvedek , de ma az utólsóról is le tudtam tölteni a nyugtát, amit 24-én elküldtem.  Egy kivételével emailba  megküldték,miután kétszer  is azt írták nem vagyok jogosult. Egyáltalán nem engedett be az eBEV  szolgáltatásokhoz, valóban én is így játam kiírta nem azonos az adatom a regiszrált adatokkal. Ma normális volt. Szerintem sok függ attól mennyire terhelt a rendszer. Türelem ami nem nagyon van már. Mária  

valterjozsefne

Vissza: Adatszolgáltatás