Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ingatlan bérbeadás adatszolgáltatás

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: rta » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A kérdésem a következő:

Milyen adatszolgáltatásra vagyok köteles, ha én vagyok egy ingatlan bérlője, a bérleti díjból mint kifizető levonom a 25 %-os SZJA-t és ha szükséges, az EHO-t. Én úgy gondolnám, hogy a 06084-en kell adatot szolgáltatnom, de milyen alkalmazás minőséget kell megjelölnöm, mert szerintem egyik sem illik az ingatlan bérbeadáshoz?

A válaszokat előre is köszönöm: ra
rta

HozzászólásSzerző: tepimail » hétf. jan. 22, 2007 9:39 pm

Szia ra!

Valóban ha te vagy a kifizető a 06084-en szolgáltatsz adatot. A különadózó jövedelmek között megtalálod az ingatlan bérbeadást mint kifizetési jogcímet, a levont és befizetett előleg megjelölésével együtt.(A százalékos EHo-t ha van a 11-es lapon.) Az akalmazási minőséget ezen a lapon nem kell jelölnöd mert azt csak a biztosítási jogviszonyoknál kérdezi. Tehát e kifizetés miatt nem kell jelölni semmit. üdv:tepimail  

tepimail

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. jan. 22, 2007 9:41 pm

Rta!

Igen , a 06084-en kell vallanod a levont adókat. A kód: 75. vállalk.jellegű jogviszony. Ez természetesen csak akkor 75-ös, ha nem munkavállalaó a bérbeadód, hanem idegen.

madora100

HozzászólásSzerző: winzol » kedd jan. 23, 2007 6:45 am

Szia Madora! Nyerő vagy, a Te válaszod a jó! Winzol
winzol

HozzászólásSzerző: rta » kedd jan. 23, 2007 7:40 am

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, kipróbáltam a 084-en. Az ingatlan bérbeadásnál valóban nem kéri a jogviszony kódját, viszont az EHO-nál igen. Ezért ott a javaslat alapján kitöltöttem a 75 vállalkozás jellegű jogviszonyt, így elfogadta és ez logikusnak is tűnik. Köszönöm a segítséget: ra.
rta

Vissza: Adatszolgáltatás