Adófórum

Adózási és számviteli információk

A bérfizetés szabályozása

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

A bérfizetés szabályozása

HozzászólásSzerző: agama » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A munkaadói oldal szerint az Országgyűlés olyan, április 1-jétől hatályos szabályozást hagyott jóvá a Munka törvénykönyvében a munkabérek fizetéséről, amely nem teljesíthető, ezért az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkáltatói oldala fontolóra veszi az alkotmánybírósági felülvizsgálati kérelem előterjesztését - közölte Csuport Antal szóvivő az OÉT pénteki ülésén.
agama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

A bérfizetés szabályozása

HozzászólásSzerző: agama » szomb. ápr. 21, 2007 4:45 pm

Szeretném tudni, ha kötelezővé tették a bankoknak az egyszeri ingyenes felvételt, miért nem néznek ennek utána. Melyik banknak?
Évente 2000Ft-ot kapunk, az egyáltalán nem elég. Minden hónapban saját pénzemen juthatok hozzá a fizetésemhez.

agama
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

A bérfizetés szabályozása

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. ápr. 21, 2007 6:19 pm

Szia! Jó neked, hogy évente 2000 kapsz, mi nem kapunk semmit, de a cég közölte, hogy csak átutalással fizet, akinek nincs bankszámlája, nyisson, vagy nem kap addig fizetést.
validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

A bérfizetés szabályozása

HozzászólásSzerző: papyrus » hétf. ápr. 23, 2007 8:25 am

Sziasztok!

 Nekünk már évek óta úgy utalják a fizetésünket, kötelezővé tették a folyószámla nyitását. Nekem takarékszövetkezetnél van a számlám, akik nem is számítanak fel olyan nagy költséget, mint a bankok. Viszont a saját biztonságom érdekében, nem emeltettem meg évek óta a napi kártya limitemet, ezért több részletben tudom csak kivenni a pénzemet. Ingyen még nem kaptam kártyára. Csak akkor nem számítanak fel költséget, ha a pénztárukból veszem fel. Arra viszon nincs lehetőségem, mert addig vannak nyitva, ameddig én is dolgozom.

Nem beszélve arról, hogy a cégünknél minden hónap 5.-ig kell a munkabéreket elutalni, És legtöbbször ez annyit jelen, hogy  5.-én utalják. Az már nem érdekli őket, hogy melyik bankba, takszövbe, mennyi idő alatt ér el, és a dolgozó ténylegesen mikor jut hozzá a havi pénzéhez. Még az ebédjegyet sem adják oda időben, 9rülünk, ha 5.-ig megkapjuk.

papyrus
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég