Adófórum

Adózási és számviteli információk

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: melcsi62 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A munkában töltött évek meghatározására a cégeknek minden évben kötelezően adatot kellett szolgáltatni a dolgozókról az előző év bér- és járulékfizetése alapján. Ezt idén utoljára április 30-ig kell megtenni. A Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lapon történő adatszolgáltatást ugyanis január elsejével eltörölték
melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. ápr. 28, 2010 9:06 am

ÉPPEN IDEJE VOLT MÁR, HOGY MEGSZŰNJÖN!! Az utóbbi években Floppyn adtam az adatszolgáltatásokat és egyszer nem kaptam olyan floppyt, amin ne lett volna elírva az adott vállalkozó adószáma, vagy éppen ne fordult volna elő olyan, hogy a beadott adatlapon szereplő vállalkozót nem tették a floppyra, de rákerült a csoportos floppira olyan egyéni vállalkozó a teljes adatával, akiről még csak nem is hallottam, aztán kaptam teljesen üres floppyt, mondván az már jó lesz, és  kezdtem a NYENYI floppy kérést még előző év decemberben, de a szerencsétlenkedések miatt vot rá példa, hogy az utolsó napon tudtam elküldeni a NYENYI-t, mert a határidő előtt két nappal kaptam meg úgy a csoportos floppyt, hogy az már jó is volt...

Most itt van ez a szerencsétlenkedés azzal, hogy az ügyfélkapuval rendelkező vállalkozás képviselője adja be, hogy ő jogosult elektornikusan küldeni a 2009-es NYENYI-t, beadódik a regisztrációs adatlap személyesen, várni kell a regisztráció visszaigazolására, majd megjön az igazolás, a képviselő a saját ügyfélkapujával küldi a NYENYI-t, amire később megérkezik az értesítés, hogy sikertelen, mert a feltöltő személy nem jogosult az adatszolgáltatás beküldésére, elküldjük az én felügyeletemmel újra.. és ismét az jön, hogy sikertelen, mert ő nem jogosult..

Ma már 27-e van, szerda, hosszabbított ügyfélszolgálati nyitvatartás és reggeltől azzal töltöm az időmet, hogy az onyf.hu-n szereplő összes telefonszámot (a területileg illetékesnél ) hívom 10-15 percenként, ami vagy foglalt, vagy a teljes kicsörgési idő elteltéig sem vesz fel senki!!  

Csak a "székekért" nem kellett volna ragaszkodni még 2009-e is a külön NYENYI-hez, ha egyszer képtelenek eleget tenni az ezzel kapcsolatos feladatoknak. Szerintem bizonyos időközönként félre is teszik a telefont, hogy úgy tűnjön azért foglalt, mert ...  szét üt a méreg, hogy a fene egye meg.

 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. ápr. 28, 2010 9:12 am

Nem tudom melcsi, de nekem mindent sikerült csont nélkül küldenem, azokat is, akikhez magamat regeltem be a nyenyinél, meg azokat is, akiknél a saját nevükre lett regelve....

És itt Pécsett a reglapok feldolgozása is nagyon flottul ment: amit délelőtt bevittem, már délután jött az email...

Akire meg már tavaly-tavalyelőtt-azelőtt  regeltem, azokra továbbra is jó volt a régi reg.

Nekem csak az volt a bajom, hogy ez most egész más, mint az eddigiek voltak. Mi a frásznak egy évre egy totál újat fejleszteni???? 

Zsuzsa

kaloczy
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: madora100 » szer. ápr. 28, 2010 9:24 am

Nálam is csont nélkül átment a nyenyi. Igaz kb. 1 hónappal ezelőtt küldtem be.
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. ápr. 28, 2010 9:25 am

Szia Melcsi!  Ne izgulj, NYUGI!  én 3 szor küldtem az egyikét... de ma kiderült, hogy a bejelentő lapot, aki felrögzítette az ONYF-nél az a jogosultság kezdetét  (hogy ez is mi a francnak kellett rá, ha egyszer ott van, hogy a 2009-es NYENYI küldésével kapcsolatos az a ku..a külön bejelentő lap...  : azt rögzítette, hogy 2040-től jogosult...  kb. 4 órán keresztül tárcsázgattam az adott ügyfélszolgálat telefonszámait.., de legalább aki a végén fel is vette nagyon kedves volt és segítő kész, már el is küldte e-mailben az újabb értesítőt, hogy a bejelentő lap (megint) rögzítésre került , tehát küldhetem újra és akkor már vélhetően nem fogom jogosulatlanul küldeni.. 

Én is személyesen adtam le a bejelentőket, akár meghatalmazott, akár képviselő.., mert azok a bejelentő lapok elég értelmetlenül kérték az adatokat, gondoltam, hogy ha valami esetleg nem o.k., akkor ott rögtön személyesen pótolom.. de egyébként egy rohadt átvételi elismervényt, se semmit nem adtak arról, hogy a kinek a bejelentőjét mikor átvették.. és én meg arra várok, hogy egy ügyfélnek még mindig nem érkezett meg az értesítése arról, hogy a bejelentő lapját rögzítették, viszont ott nem én vagyok a meghatalmazott, úgy, hogy lehet, hogy telefonon szóba sem állnak velem, hogy ugyan hol van már a visszaigazolás, vagy miért nem jön a visszaigazolás a bejelentő lapról.

Üdv.

 

mazsi5
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. ápr. 28, 2010 9:39 am

Sziasztok!  Az újfajta (elektr.) NYENYIt én is elkészítettem még az év elején, tehát bőven időben, de egyes kedves ügyfelek aláírását nem volt könnyű produkálni a bejelentő lapra, csak most mikor az I.n.éves ÁFA bevallás miatt hozták az ez évi I.n.éves cuccukat (Időben!) , csak most tudtam 04.17-20 között az aláírásukat megszerezni, na meg a bélyegzőt..

Nekem is mentek el csont nélkül NYENYI-k , de egyszerűen nem hiszem el, hogy minden évben van valami, ami nem az én hibám és tehetetlenül vergődik az ember miközben igyekszik a határidőn belül maradni. Egy ügyfél regisztráltságáról még nekem sem jött válasz, erről a nem jogosultról meg lehet, hogy 04.30-ig nem fogom tudni kideríteni miért nem jogosult szerintük.. mindenesetre addig minden nap legalább egyszer újból küldjük.. egyszer hátha megnézik majd, hogy mit erősködik ez az ember ezzel a NYENYI-vel..

2040... az jó!

Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Megszűnik a NYENYI lapos adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: madora100 » szer. ápr. 28, 2010 9:44 am

Igazad van. Nagyon bosszantó, hogy az amúgy is szűkre szabott időnket felesleges dolgokkal kell tölteni. Bár lehet, nem is fog megszűnni a nyenyi, mert új szelek fújdogálnak. (no, meg ne verjetek ezért az élcelődésért)
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron