Oldal: 1 / 1

Mire figyel az APEH februárban? - Megérkezett a tevékenységre jellemző kereset

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Napraforgó
Cikksorozatunk segítségével minden hónapban megtudhatja, hogy mikor és milyen kötelezettségei vannak az állam felé. Közöljük azokat a dátumokat és eseményeket, amelyekre érdemes lehet figyelni, ha nem akarunk különböző bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára. Kimutatásunk az egyéni vállalkozók, magánszemélyek és gazdasági társaságok legfőbb adónemeire tér ki.

Mire figyel az APEH februárban? - Megérkezett a tevékenységre jellemző kereset

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 08, 2010 10:24 pm
Szerző: Napraforgó

Aki kitalálta, EZT a "szokásos vállalkozói haszon"fogalmat, AZ sohasem vállakozott! Mert ha a Bevétel-Költség 80%-a pl 100 egység, akkor ez után az adók elviszik esetenként  akár a 60%-ot is, azaz marad 40 egység! Ha még beszámoljuk hogy ebből még  beruházásra is kell fordítani, akkor ott tartunk, hogy az "állambácsi" fizethet a vállalkozóknak, hogy egyáltalán nem a "köz" pénzét bitorolják, no EZ LEHETNE A HASZON....! ami után számolni lehetne a "szuperhülyeséget"...

Másik: az ÁFSZ által közzétett "kereset" (amit nem tudni kiknek az hatalmas bére tunkolt így föl) külön szépsége, hogy jelzi: az adatok nem értékelhetőek, vagy az adatok nem megbízhatóak!  No ez így igaz !! De akkor minek teszik föl...???