Adófórum

Adózási és számviteli információk

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: winzol » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Véleményem szerint el kellene kezdeni számolni a vállalkozók jövő évi közterheit, mert lehet, hogy teljesen ellehetetleníti az ún. önfoglalkoztató kisvállalkozókat a 2010-re jóváhagyott jogszabályok jövedelemre vonatkozó előírása.
winzol
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: winzol » szer. dec. 09, 2009 2:36 pm

Csak röviden és minden szakmai témát mellőzve.....Az állam szándékosan el akarja lehetetleníteni az egyéni vállalkozást, mint gazdálkodási formát.....A konkrét vállalkozói jövedelm mértékének a megállapításával pedig szándékosan jogi és pénzügyi útvesztőbe viszi az embereket...Csak bízom benne, hogy 2010 április után az un szuperbruttósítás és egyéb tényezők eltünnek a törvényből......Gyalázat amit ebben az országban müvelnek.... 
winzol
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. dec. 09, 2009 2:38 pm

Egyetértek....
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szer. dec. 09, 2009 2:46 pm

Valóban gyalázatos, nem is tudom, hogy képzelik az egészet. Azt sem tudjuk, mennyi lenne a tevékenységre jellemző piaci kereset, de már most előre számoljunk vele...  Lehetetlen jó döntést hozni.
nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. dec. 09, 2009 2:47 pm

Ráadásul nemcsak az egyéni vállalkozókra szálltak rá ezerrel, hanem az összes önfoglalkoztató hazai mikrovállalkozásra....
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. dec. 09, 2009 4:11 pm

Sziasztok!  Arról se feledkezzünk el, hogy a november havi 0958-ason kell/lehet jelzni, ha az EVÁ-s főfogl.egyéni a kötelező járulékalaptól magasabb járulékalap után akar járulékot fizetni... mihez képest magasabb??   hogyan állapítandó meg a tényleges.   látott már valaki valami végrehajtási rendeletet, vagy valamit?

29/A. § (1) Az egyszerűsített vállalkozói adó szabályai szerint adózó (a továbbiakban: eva adózó) biztosított egyéni vállalkozó a 19. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott járulékokat (tagdíjat) a tevékenység piaci értéke után fizeti meg. Az eva adózó egyéni vállalkozó az Art. 31. § (2) bekezdésében meghatározott bevallásban a tényleges jövedelmének feltüntetésével bejelentést tehet arról, hogy a járulékot (tagdíjat) a tényleges jövedelme, de legalább a minimálbér alapulvételével fizeti meg.

(2) Az eva adózó egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettségének megállapításánál értelemszerűen alkalmazni kell a 29. § (4)-(5) és (8) bekezdésének rendelkezéseit.

----------------------

Ilyen törvényeket szerintem csak Magyarországon hoznak, ahol előírnak valamit, de nem mondják meg, hogy mit, és ha aztán az adott összeg nem az, amire az éppen aktuális revizor, vagy maga a hatóság gondolt.. indokolva, hogy a törvényalkotó szándéka szerint ez az összeg kevés.. akkor majd járhatunk a bíróságra?? A Magyar bíróságra 4-5 évig ! Vagy a jogbiztonság hiánya miatti fenyegetettség hatására, félve a retorziótól mindenki fizessen világba.. ha nem TB járulékot, akkor a mindenféle elenszolgáltatás nélküli eho-t.

Hol lehet összehasonlítani a munkaviszonyban való foglalkoztatást az önálló tevékenységgel..A munkaviszonyos beosztott munkarend szerint köteles dolgozni, az ev. "szabadabban osztja az idejét, viszont nagyobb kockázatot vállal, stb...  Ha erre azt mondjuk, hogy mindenki saját maga állapíthatja meg, hogy mennyi a tevékenység szerinti jellemző kereset.. akkor mi az a jogszabályi szinten szabályozott mezsgye, ami alapján a statisztikai adatokhoz képest tehetem a +/- százalékokat, hogy ne fogják rám, hogy csalni akartam, hogy meg tudjam magam védeni, ha rá kényszerülök. 

És ezekkel még nem azt firtatom, hogy sok-e az elvonás, hanem azt, hogy ilyen jogszabályok (főleg törvények!) mellett gyakorlatilag minden gazdálkodó azzal számolhat, hogy a sarat már a  törvény által ráhelyezték, és csak attól függ, hogy akaják-e nézni, hogy sáros-e, vagy nem.. de ha akarják akkor sáros lesz.. 

És akkor még nem említettük azt a lényeges szempontot egy vállalkozásnál, hogy valamennyire tervezhető legyen.. a a külső, belső paici helyzet is nehezen kiszámítható és ezt tetőzi a gazdálkodásra vonatkozó törvények ad - hoc jellege, és értelmezhetetlensége okán a pénzügyi, számviteli, adózási elbizonytalanítás.  Megkockáztatom az ilyen nyelvezettel írt és határozatlanul meghatározott fontos, gazdaságot alapvetően befolyásoló törvényekkel csak azok jártak jól.. akik az adófizetők pénzéből fizetett munkahelyük révén ontják a különböző hímező, hámozó törvényértelmezgetéseket felelősség nélkül és elmennek jópénzért előadónak, mi meg kifizetjük a jó pénzt, mert azt hisszük, hogy majd ott a pénzünkért elárulják, hogy pontosan mire gondoltak a törvényalkotók, és akik nem adócsalásra jöttek létre, azoknak lesz lehetőségük a törvények betartásával hosszabb távra tevezve létezni, büntetések nélkül.

Bocs a háborgásért... azt hittem, hogy a 2008-as ÁFA tv-t már nem tudják űberelni, de tudták, és egyszerűen hülyének érzi magát az ember és tehetetlenségtől dühös mindenki.. Az ügyfelek hallanak dolgokat és a könyvelőtől várják, hogy még most decemberben minden kérdésre pontos szakszerű választ kapjanak..mert szerintük ezért fizetnek...

Üdv.

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. dec. 09, 2009 4:34 pm

Én csak annyit tudok mondani az ügyfeleimnek, hogy aki még nem munkaviszonyos, azonnal módosítsa a társasági szerződését, az egyéni vállalkozóknak meg azt, ha tudja üresítse ki az ev-t, és alakítson január 01-től társaságot. Ez az, ami egyelőre látszik. Semmi több.
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Egyéni vállalkozók nettó jövedelme 2010-ben

HozzászólásSzerző: nilorak1 » szer. dec. 09, 2009 6:45 pm

Sziasztok, segitséget szeretnék kérni Tőletek.Ti mit alapitanátok, mint társaság? Férjem januártól főállású ev(nem evás,áfakörös), bérszámfejtő, kb. havi 500  E bruttóval . Küzdünk a minimálbér kétszeresével, persze pénz az ablakban, épp amiatt amiről ti is beszéltek.Múlt héten voltam 1 fejtágitón, ahol lejött, hogy gőzük nincs, hogy a változtatásokkal mit okoznak.Talán az kihámozható volt, hogy legjobb volna ha lenne 36 órás foglalkoztatása, de nincs. Az 1 személyes cégnél sem vettem ki, hogy lenne egérút. Maradna a bt vagy a kft. ,ti mit ajánlanátok? 

nilorak1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég