Adófórum

Adózási és számviteli információk

Magyarország adóparadicsom

Cikkekhez kapcsolódó vitafórum.

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Magyarország nevezhető leginkább adóparadicsomnak az új EU-tagállamok közül - írja a Világgazdaság.
tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd nov. 03, 2009 9:08 pm

Hoppá! Adóparadicsomban élek!

Hát ez röhej!

Nem is tudom miért nem veszem észre a hatalmas kínálkozó lehetőségeket!

Ezt csak a felső tízezerre értették, gondolom!

Üdv!

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd nov. 03, 2009 10:03 pm

Szia Nelly!

Figyú: Az adóparadicsomok elsõsorban a vállalati adók tekintetében nyújtanak elegáns, s az esetek többségében kielégítõ adócsökkentési alternatívát. A magánszemélyek azonban fõként személyi jövedelemadót fizetnek, amely - jellegénél fogva - legálisan általában nem csökkenthetõ az offshore cégek segítségével.

Léteznek azonban titokzatos PT emberek -a világon több millió-, akik kozmopolitizmusukat hallatlan üzleti ügyességgel párosítva legálisan minimalizálni tudják személyes adóterheiket, és egyidejûleg maximalizálják személyes szabadságukat.

A PT ember lényegét tekintve olyan személyeket jelöl, akik egyik országban sem tekinthetõk állandó lakosnak, mivel mindig változtatják helyüket. A PT egy országban mindig Papíron Turista marad, kihasználva azt, hogy a legtöbb állam az ott átmeneti jelleggel tartózkodókat (Plebszhez nem Tartozó) nem adóztatja.

Na érted má'? :))))

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd nov. 03, 2009 10:03 pm

Kössszi hogy ezt megosztottad velem.Ilyen fontos információ birtokában még az éjszakám is nyugodtabb lesz:))))) Üdv. Ani
adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd nov. 03, 2009 10:27 pm

Hű de jókat írtál és finoman fogalmaztál! Ezek szerint sajna sosem leszek PT ember...

Viszont ha én lehetnék a péü.miniszter, akkor pont ezeket vágnám meg adóval, hiszen ezek nem dolgoznak, csak hozzák-viszik egyik nyaralóhelyről a másikra a legálisan összelopott pénzeiket.

Értem má' én is, hogy sosem juthatok el a "paradicsomba"... De hol szúrtam el?))))))

 

Napraforgó
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd nov. 03, 2009 10:37 pm

hol? ott és akkor amikor nem váltál Permanens(en) Turistává! :))) Mennyivel jobb állapot lenne! Így marad az adópaprika. Nekünk általában csíp, álmunkban esetleg édesnemes vágyainkban talán édes.

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd nov. 03, 2009 10:44 pm

...az nem PT hogy reggel megyek az egyik utcába dolgozni, este későn meg a másikba aludni...???(édesnemes vágyaimmal)

 

Napraforgó
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Magyarország adóparadicsom

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. nov. 09, 2009 7:38 am

.......... hát Napraforgó azzal, hogy egyik utcából a másikba mégy még maradsz mind a 365 napban a magyar paradicsomban, az öt ismérv-ből sajna kimaradtál, velünk együtt.

 Zsuzsát folytatva- hogy ismereteink is bővüljenek ( nehogy már bután haljunk meg...) az 5-ös pontba tartozik Magyarország. Lehet mi is csak a kedvteléseinket keressük itt? Fene egy ízlésünk van, ha az áldozatvállalásokat szemléljük ( mi áldozunk, más élvezi- munkamegosztás: egymásért, vagy egy másért)

"A lehetõségeket azok tudják leginkább kihasználni, akik munkájuknál, érdeklõdésüknél, egyéb okokból kifolyólag sokat utaznak, gyakran vannak távol hazájuktól. Amennyiben õk 183 napnál kevesebbet tartózkodnak Magyarországon, a nem Magyarországról származó jövedelmük után nem kell adót fizetniük.

A Potyázó Társadalom kifejlesztette az öt zászló" elvét, amely szerint az ideális PT (legalább) öt országot választ magának, ez lesz az öt zászló. Nem kell, hogy mindegyikben megforduljon (pl.: állampolgárság helyszíne, hivatalos cím, vagyon kezelés helye), s bizonyos helyszíneket (pl.: üzleti bázis, hivatalos cím, vagyonkezelés helye, kedvtelések helye) nem árt váltogatni, esetleg többet is készenlétben tartani.

   1. zászló Üzleti bázis. Itt keresik a PT-k a pénzt. Ennek a helyszínnek különböznie kell attól, ahol jogilag honos, hiszen különben adóalannyá válna.
   2. zászló Útlevél és Állampolgárság. Adószempontból gyakorlatilag nincs jelentõsége (hacsak nem USA vagy Fülöp-szigeteki az útlevél), hogy milyen az állampolgárság, azonban katonai és esetleges politikai szempontból viszont nem árt egy olyan ország útlevelének beszerzése, amelynek sok vízummentességi egyezménye párosul a sorkatonai szolgálat hiányával és egyéb kedvezményekkel. Amennyiben valakinek a jövedelme konkrét helyrõl származik, nem árt, ha útleveleit nem (vagy nem csak) az az ország állította ki. Sok egyéb mellett igen jók ilyen aspektusból a kanadai, brazil, ausztrál útlevelek.
   3. zászló Lakóhely. Ez célszerû, ha egy kiváló telekommunikációval megáldott adóparadicsomban van. Jó, ha nincs háborús veszély, s politikailag, gazdaságilag stabil hátteret biztosít. A célnak tökéletesen megfelel Monaco, Csatorna-szigetek, Campione, Andorra, Bermuda és még sok más.
   4. zászló Vagyonkezelés helye. A PT vagyona, ingatlana(i), részvényei innen kerülnek befektetésre ill. a kezelésük innen történik. A magas szintû pénzügyi szolgáltatások, jó telekommunikáció, bizalmas (esetleg titkos) bankszámlák és a külföldiek adómentessége követelmény. Ideális helyszín például Luxemburg, Svájc, Liechtenstein, New York, London.
   5. zászló Kedvtelések színhelye. Ezeken a helyeken tölti a PT ténylegesen az idejét. Ide tartozhat Magyarország (hazai környezet - egy évben max. csak 183 napig), Új-Zéland (atommentes övezet), Thaiföld, Costa Rica, Fülöp-szigetek (szex ipar), California, Queensland - Ausztrália (klíma), Francia Riviera, Hong Kong (jó ételek), Párizs, London, San Francisco (városi pezsgés), Szingapúr, Thaiföld, Hong Kong (olcsó fogyasztási javak), Írország (nyári rezidencia), Buenos Aires (téli rezidencia)..."
 

 

garbo50
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am


Vissza: Vitafórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég