Oldal: 1 / 1

Gyed mellett, 8 h mv.esetén lehet-e mviszony?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Fiesta564

Most gyermekem 17 hónapos és Gyedet kapok. Szeretnék elhelyezkedni 6 órában egy cégnél. A meglévő 8 órás munkaviszonyom még fennáll és szeretném megtartani. Szeretnék második gyermeket a majdani gyes időtartama alatt. Lehetséges-e és milyen módon ezt a két jogviszonyt fenntartani. Esetleg váltsam ki az egyéni vállalkozói igazolványt másodállásra? Vagy szűntessem meg a munkaviszonyomat és legyek főállású egyéni vállalkozó?

Előre is köszönöm a segítséget!

Csilla 

 


Gyed mellett, 8 h mv.esetén lehet-e mviszony?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 17, 2007 3:57 pm
Szerző: csondornemariann
Szia Csilla! Gyed mellett nem lehet semmilyen jogviszonnyal munkát vállalni! Kérni kell helyette a Gyest, az mellett korlátlan időtartamban vállalhatsz munkát. Az eredeti 8 órás munkaviszonyod megmarad,csak szüneteltetik. A gyes mellett vállalhatsz máshol 6 órás mellékállást, a kérdés az, hogy hova mész vissza, ha letellik a gyes? Bár az odébb lesz, ha még egy babát tervezel. Üdv.Mariann

Gyed mellett, 8 h mv.esetén lehet-e mviszony?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 17, 2007 4:45 pm
Szerző: valterjozsefne
Szia! GYED mellet nem lehet dolgozni, mivel a baba elmult egy éves választani lehet a GYEST,mert ebben az esetben lehet dolgozni. Szerintem az egyéni vállakozás nem lenne kedvező választás, mert  legalább a minimálbér után mindent meg kellene fizetni. nem biztos, hogy a kezdő vállalkozás kitudná termelni. Ügy gondolom a 6 órás mellékállás jobb megoldás lenne. Mária

Gyed mellett, 8 h mv.esetén lehet-e mviszony?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 17, 2007 5:32 pm
Szerző: hrvthandrea

A második gyermeknél is az első két évben gyedre leszel jogosult előre láthatólag.Ha ennek összege lényegesen meghaladja a gyes összegét ami most kb 25 ezer forint, nem érdemes feladnod.Nem lehet férjed vagy másvalakid vállalkozó akinek a nevében dolgozhatnál?

Andrea


Gyed mellett, 8 h mv.esetén lehet-e mviszony?

HozzászólásElküldve: hétf. aug. 20, 2007 6:37 am
Szerző: kaloczy

Csatlakozom az előző hozzászólókhoz: ne válts ki vállalkozóit. Ha a gyedet lemondod, minden további nélkül elvállalhatod a 6 órás állást. (akár 8 órást is.) A jelenlegi helyeden ne mondj fel, onnan maradj fizetés nélküli szabin. Aztán ha majd már nem babázol, ráérsz eldönteni, hogy mi legyen: melyik állás. Ők nem mondhatnak fel, amíg gyest kapsz. Ha megint terhes leszel, akkor sem.

Egy valamit nem árt tudnod: ha gyes mellett vállalsz munkát, és esetleg táppénzre kell menned, akkor mindaddig, míg nem lesz 180 ledolgozott napod (tehát kb fél éved), csak minimálbér után kaphaszt táppénzt. És gyáp-ra (gyerekápolási táppénre) csak Te mehetsz el, apuka nem.