Adófórum

Adózási és számviteli információk

egyesület kifizető-e, ha nem fizet bért

Tb, munkaügy, bérterhek

egyesület kifizető-e, ha nem fizet bért

HozzászólásSzerző: Nandu1970 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,
Egyesület akkor is kifizetőnek minősül-e, ha egyáltalán nem fizet ki sem munkabért, sem megbízási díjat, sem más adóköteles juttatást? De akár fizethetne is, de saját döntése alapján nem fizet (a tisztségviselők és a könyvelő társadalmi munkában végzik a feladatokat). ?08-as bevallás beadása miatt érdekel.
A NAV honlapján van egy füzet, mely szerint Kifizető: a természetes személlyel a törvény rendelkezése alapján adófizetési kötelezettséget eredményező jogviszonyban álló másik személy. Eszerint a szóban forgó egyesület az én olvasatomban nem kifizető, de a NAV nem tudja, hogy fizetett-e valamit vagy sem, tehát akár hiányolhatná is a bevallást. Másik oldalról, csak akkor lesz kifizető, ha tényleg kifizet valamit, vagy akkor is, ha kifizethetne, de nem teszi? Ha netán mégis kifizetőnek minősülne a szervezet,és ezért muszáj küldözgetni a 08-ast akkor, ugye, elég negyedévente küldeni? Egyébként ÁFa mentes (alanyi), nem végez vállalkozási tevékenységet, és néhány számlája van évente, pici egyesület.
Köszönöm a segítséget!
Nandu1970
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:28 am

egyesület kifizető-e, ha nem fizet bért

HozzászólásSzerző: Nandu1970 » szer. szept. 18, 2013 8:01 am

Köszönöm, ettől tartottam ...
Az a bajom, hogy egy pár hónappal el vagyunk maradva, mivel most kerültem kapcsolatba velük, és még nem bíztak meg ügyfélkapura és a vezetőnek sincs ügyfélkapuja.
Nandu1970
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:28 am


Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég