Adófórum

Adózási és számviteli információk

Letiltás-alkalmi munkavállaló

Tb, munkaügy, bérterhek

Letiltás-alkalmi munkavállaló

HozzászólásSzerző: tltrade1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bérből lehet kell foganatosítani a letiltást? A NAV végrehajtási osztálya nem tudta megmondani..... Segítsetek legyetek szívesek! Köszönöm, Bea
tltrade1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Letiltás-alkalmi munkavállaló

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd júl. 02, 2013 2:14 pm

Szia!
Ez jó, hogy nem tudták megmondani :-))) Nekem egy EF-esnél pont ők küldtek letiltást, hát én le is vontam tőle....
De teljes lelki nyugalommal nem tudnék én sem se igent se nemet mondani, mert akkor nem találtam erre vonatkozóan semmit. Se tiltást, se megerősítést. Én azért vontam, mert gondoltam, hogy a NAV látja, hogy EF-es, ha küldi, akkor vonandó....
Zsuzsa
kaloczy
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Letiltás-alkalmi munkavállaló

HozzászólásSzerző: tltrade1 » kedd júl. 02, 2013 2:34 pm

Ezt a letiltást is a nav küldte, ők csak azt nézik, hogy az adott céghez be van jeletve a magánszemély. Azt mondta az ügyintéző, hogy ránk bízza, ha úgy gondoljuk, hogy ezt a jövedelmet nem rendszeresen kapja, akkor a válaszlevelünkben írjuk le, hogy nem tudjuk levonni. Az ügyvezető viszont el kezdte vonni abból a pici napi bérből. Nekem valami törvényi hivatkozás kellen, de nem találok semmit. Bea
tltrade1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Letiltás-alkalmi munkavállaló

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. júl. 03, 2013 7:09 am

Irányadó szabály: 1994. évi III. tv /A bírósági végrehajtásról/
2. §2 A munkabérre és egyéb járandóságra, valamint a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre vezetett végrehajtás foganatosítása esetén a bírósági végrehajtás szabályai irányadók akkor is, ha a pénzkövetelést közigazgatási végrehajtás vagy közvetlen végrehajtás útján hajtják be.

Munkabérre történő végrehajtás, ld. IV. fejezet!

Nem tudom havonta így mennyit keres összesen, de a nyugdíjminimum összege, mint kifizetés meg kellene maradjon. Ha pl adott hónapban dolgozik 5 napot, az a minimummal kb 20 ezer ft,az öregségi nyugdíjminimum (hozzáteszem 5 ÉVE NEM EMLKEDETT) 28.500.- ft, így abban a hónapban nincs tőle levonás.
Én a következőt tenném: viszontválasz a NAV-nak, nem rendszeres munkavégzés, ált. ennyi és ennyi a kifizetés, azokban a hónapokban, amikor meghaladja a kifizetés az öregségi nyugdíjminimumot a letiltást végre tudjuk hajtani, azért nézd át a tv ide vonatkozó szakaszát.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99400053.TV


Korábban gondolkodtam már én is a "lehet-e, kell-e", kérdésen, úgy gondolom, igen kell, figyelembe véve a tv-ben meghatározott minimumot, amit a mváll-nak kézhez kell kapnia.
Mt.
201. § (1) A törvényben meghatározott munkáltató és munkavállaló egyszerűsített foglalkoztatásra vagy alkalmi munkára irányuló munkaviszonyt létesíthetnek. Érvénytelen az egyszerűsített foglalkoztatásra vagy alkalmi munkára irányuló munkaszerződés, ha annak megkötése időpontjában a felek között munkaviszony áll fenn.
1994. évi III.
65. § (1) A munkaviszony alapján kapott munkabérből (a továbbiakban: munkavállalói munkabér) legfeljebb 33%-ot lehet levonni.
EF tv
Egyszerűsített foglalkoztatás céljából létrejött munkaviszony ...
...az egyszerűsített módon létesíthető munkaviszonyban (a továbbiakban: egyszerűsített foglalkoztatás) végzett...


Bocsánat, a jogszabály száma helyesen: 1994. évi LIII. tv
tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am


Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég