Oldal: 1 / 1

munkidőkeret 07.01-től

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: kovalkata
Sziasztok,

tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a július 01-i Mt. változások miatt a munkaidő keretes alkalmazottaknál kell e számolni a 18 óra utáni 30% bérpótlékot, vagy az éjszakai pótlékot. Eddig az "utazó munkavállalókra" (konkrétan most fuvarosról van szó) egy kicsit más szabály vonatkozott, nekik csak egy bizonyos intervallumban éjszakai pótlékot kellett adni, de egyéb "műszakpótlék" jellegű dolog nem volt, éppen a munkaidő keret miatt.

Köszönöm előre is a válaszokat, Kata

munkidőkeret 07.01-től

HozzászólásElküldve: szer. aug. 15, 2012 4:14 pm
Szerző: hvanna
Szia Kata! Szerintem igen..
A 2012 évi I. tv szerint:

141. §33 (1) A munkavállalónak, ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változik, a tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén harminc százalék bérpótlék (műszakpótlék) jár.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában a változást rendszeresnek kell tekinteni, ha havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van.

142. § A munkavállalónak - a műszakpótlékra jogosult munkavállalót kivéve - éjszakai munkavégzés esetén, ha ennek tartama az egy órát meghaladja, tizenöt százalék bérpótlék jár.
üdv: hvanna

munkidőkeret 07.01-től

HozzászólásElküldve: hétf. aug. 27, 2012 3:21 pm
Szerző: kovalkata
Szia Anna,

köszönöm szépen válaszod, de az beidézett törvényi hivatkozást már többször elolvastam én is, ezzel sajnos viszont nem vagyok okosabb.
Olyan szakanyag lenne jó, ami külön kitárgyalja ezt a témát.

Üdv. Kata

munkidőkeret 07.01-től

HozzászólásElküldve: hétf. aug. 27, 2012 8:09 pm
Szerző: hvanna
Szia Kata !
Kidolgozott szakanyagra várhatunk még egy ideig.. nem tudok mást ajánlani.. nézd meg a videót ami ezzel a témával is foglalkozik..
http://www.adoforum.hu/szakmai-forum/tema/36868/nem-kerdesvideo-az-uj-mt-valtozasokrol
Üdv: Anna

munkidőkeret 07.01-től

HozzászólásElküldve: csüt. szept. 06, 2012 3:57 pm
Szerző: kovalkata
Szia Anna,

végül is arra jutottam, hogy kell a munkaidő keretesnek 18 óra után a pótlék. Ugyanis, az előző Mt. szerint, azért nem kellett neki, mert ott az volt a több műszakos munkarend ismérve, hogy a dolgozók váltják egymást. Namost itt ilyenről nem volt szó, tehát nem járt műszakpólték. (csak külön éjszakai, de az más).

Szóval ezzel, hogy munkaidő keretes, nem lehet kibújni a műszakpótlék elszámolása alól - szerintem. De majd valamikor talán kapunk valami konkrét infót is, úgy igaz ahogy mondod, arra még várhatunk...

Üdv. Kata