Adófórum

Adózási és számviteli információk

Gyesről munkanélkülire?

Tb, munkaügy, bérterhek

Gyesről munkanélkülire?

HozzászólásSzerző: gyulani » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Jelenleg gyesen vagyok a kisfiammal, aki februárban töltötte be a 2. évét. A munkaviszonyom még 2007. júliusában megszűnt,  egyéni vállalkozó lettem (kényszerből), de az igazolvány kiváltásának másnapjától táppénzre kerültem  veszélyeztetett terhesség miatt. Tehát jelenleg van egy egyéni váll. -i jogviszonyom, amire nullásan jelentegetem havonta a járulékkötelezettséget.Kérdésem, hogy ha lemondom a gyest, bejelentkezek a munkaügyibe, és visszaadom a vállalkozói igazolványt, akkor három hónap elteltével kaphatok álláskeresési járadékot? És ha én lemondom a gyest, a férjem igényelheti helyettem?

Előre is köszönöm  a választ!

gyulani

Gyesről munkanélkülire?

HozzászólásSzerző: kaloczy » vas. ápr. 25, 2010 12:30 pm

Szia!

Gyes mellett biztosan nem kapsz álláskeresésit. És a vállalkozóit is vissza kell adnod, ez is biztos. Próbáld meg, hogy a férjed igényli a gyest, Te visszaadod a vállalkozóit és igényled az álláskeresésit, aztán ha netán elutasítanak, akkor még mindíg lehetőségetek van arra, hogy a férjed lemondja, Te pedig másnaptól igényled a gyest.

Zsuzsa

kaloczy

Gyesről munkanélkülire?

HozzászólásSzerző: gyulani » hétf. ápr. 26, 2010 5:59 pm

Szia!

Köszönöm a választ, ez lesz a megoldás valószínűleg!

Esetleg azt tudod véletelnül, hogy a munkaügynél mi a feltétele annak, hogy valamilyen bértámogatást kapjak, ha sikerül elhelyezkedni? Mert lehet, hogy lenne munkahely, de csak ha tudnék támogatást szerezni a béremre!

Köszi!

Anikó

gyulani

Gyesről munkanélkülire?

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. ápr. 26, 2010 6:10 pm

Anikó!

Nézd meg annak a Regionális Munkaügyi Központnak  a honlapját, ahova tartozol. Ott meg szokták jelentetni,ha van éppen ilyen jellegű pályázat.

Zsuzsa

kaloczy

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek