Oldal: 1 / 1

szabadságmegváltás számfejtése

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: gherman.monika

Sziasztok!

 SOS segítégségre lenne szükségem. GYES-en lévő anyukának a munkáltató ki akarja fizetni a THGY és a GYED időszakra járó szabadságát (szabadságmegváltás címen), mivel a munkahelye közös megegyezéssel meg fog szünni. Kérdésem: hogy a járandóság bruttó bérből milyen levonások vannak, illetve a munkáltató részéről mik a terhek.

Azt az infót kaptam, hogy csak SZJA 18%-ot és MVJ 1,5% kell levonnom, a munkáltató részéről 29% TB-ét , MAJ 3%-ot, EHO-t nem kell. Ez így jó szerintetek?

Gyors segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Köszi

Móni 

 

 


szabadságmegváltás számfejtése

HozzászólásElküldve: hétf. márc. 30, 2009 5:23 am
Szerző: mazsi5

Szia!  A szabadság megváltásból nem kell eü.bizt.járulékokat vonni és így munkavállalóit sem, mert a munkavállalói járulék alapja, az az eü.bizt.járulék alap, a szab.megváltás bére így nem eü.bizt.jár.alap..

A munkáltatónak viszont mindent meg kell utána fizetni: 24+5 TB és munkaadóit és tételes eho-t.

Munkaadói járulék 40. § A munkaadó a munkavállaló után a társadalombiztosítási járulékalap alapulvételével 3 százalék munkaadói járulékot köteles fizetni.
  
Munkavállalói járulék 41. § A munkavállaló az egészségbiztosítási járulékalap alapulvételével 1,5 százalék munkavállalói járulékot köteles fizetni. Ez a rendelkezés nem vonatkozik arra, aki öregségi, rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjban részesül, illetőleg arra jogosulttá vált.

szabadságmegváltás számfejtése

HozzászólásElküldve: hétf. márc. 30, 2009 7:10 am
Szerző: kiskuszko1

Szai!

 

Az tételes eho-t is? Szerintem azt azért nem kell, mert eho nincs gyes alatt! Megnéznéd Te is?

Kuszi


szabadságmegváltás számfejtése

HozzászólásElküldve: hétf. márc. 30, 2009 11:05 am
Szerző: mazsi5

Szia Kuszi! Igazad van... nem voltam kellőképpen figyelmes arra, hogy egyébként GYE-sen van az illető, csak a szabadság megváltásra koncentráltam.. Nem szokványos, hogy egy Gyes-es a GYES ideje alatt megszüntesse a munkaviszonyát,   amikor ha egyébként gyes mellett el akarna menni máshová dolgozni, azt megtehetné anélkül, hogy a gyes-re menetel előtti munkaviszonyát nem szünteti meg..

A GYES folyósítása alatt tételes eho-t nem kell fizetni.  Köszönöm, hogy Te figyeltél. Üdv.


szabadságmegváltás számfejtése

HozzászólásElküldve: hétf. márc. 30, 2009 11:12 am
Szerző: gherman.monika

Köszönöm szépen a segítséget !

Móni