Oldal: 1 / 1

Start Plusz

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: larsen25

Sziasztok!

Start Plusz kártyát szeretne kiváltani egy tartósan munkanélküli. A Munkaügy kiadja az igazolást, az APEH-tól igényli formanyomtatványon a kártyát.

Az lenne a kérdésem, hogy hol találom meg ezt a bizonyos formanyomtatványt?

Amiket olvastam: EHO-t nem kell fizetni, és a 3+29 % helyett első évben 15 %-ot, második évben 25 %-ot. Ez idén is így van, vagy változott, mint annyi más?

A munkáltatónak milyen kötelezettsége van? Mert annyi derült ki "olvasmányaimból", hogy a jogosultsághoz 30 napot meg kell, hogy haladja a foglalkoztatás. Olyasmire gondolok, hogy x ideig igénybe veszi a kedvezményeket, de "cserébe" pluszba eddig meg eddig még foglalkoztatnia kell. Biztos értitek, mire gondolok.

Bocs, hogy ilyesmivel zavarlak Titeket így vasárnap estefelé, de nekem ez a start-os terület még szűz. A 0908-ason kell majd bevallani, ugye?

Köszi a válaszokat előre is!!!

Üdv.: Magdus 


Start Plusz

HozzászólásElküldve: vas. feb. 22, 2009 6:03 pm
Szerző: Panni49
Szia! Az APEH honlap kitöltőprogramok között a 09T34Start nyomtatványon tudod igényelni.A  kedvezményre a munkáltató akkor jogosult,ha legalább 30 napig,legalább  napi 4 órában foglalkoztat.
Tekintettel arra,hogy ez a foglalkoztató kedvezménye,a magánszemély egyéni járulékait le kell vonni a munkabérből.A munkáltatónak nem kell fizetni a tételes EHO-t,a  24 % NYB.járulékot,az 5%(4,5+0,5) EB.járulékot,a 3 % munkaadói járulékot.Tehát jól tudod,és nincs változás.
A 0908-as bevalláson havonta kell bevallani.Üdv.Panni

Start Plusz

HozzászólásElküldve: hétf. feb. 23, 2009 5:26 am
Szerző: l.nora

Szia Magdus !

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a kedvezményes járulékot csak a minimálbér kétszereének erejéig lehet figyelembe venni. Az e feletti részből "normálisan" kell a járulékokat vonni. 

Üdv. Nóra 


Start Plusz

HozzászólásElküldve: vas. márc. 01, 2009 2:14 pm
Szerző: larsen25

Bocs, hogy nem válaszoltam azonnal....

Nagyon sokat segítettetek, köszönöm szépen mindkettőtöknek!!!

Üdv.: Magdus