Szia!
Igen.
lásd itt a 49. pont : http://www.apeh.hu/gyik/jarulek#faq_2490969
Ha biztosítottá válik, akkor nyilatkoztatni kell a magánnyugdijról és igazolás kell a főállású munkáltatótól, mert akkor nincs EHO és EÜ. 2% ha van 36 órás jogviszonya.
Szia!
Igen.
lásd itt a 49. pont : http://www.apeh.hu/gyik/jarulek#faq_2490969
Ha biztosítottá válik, akkor nyilatkoztatni kell a magánnyugdijról és igazolás kell a főállású munkáltatótól, mert akkor nincs EHO és EÜ. 2% ha van 36 órás jogviszonya.
Az adóalapja. Azaz vagy a 90% vagy a max. 50%.
Köszi Zsuzsa ! Azt hiszem havi 4-5 e. Ft lesz, így szerencsére nem kell járulékozni.
KJ.
Köszönöm a szerződést ! KJ.
már csak egy utolsó megjegyzésem:
Miután heti 1-2 alkalmat írtál nem felejtsd el, hogy hasonlítást a napi összeghez viszonyítottan is kell vizsgálni.
Zsuzsa !
Arra gondolsz, hogy naponta nem lehet több mint 3290X 0,3= 987 Ft ?
Remélem az óra nem számít, mert 1 ó=500 FT
Köszi: KJ.
A Kormány 321/2008. (XII. 29.) Korm. rendelete
a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról
A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2009. január 1 -jétöl havibér alkalmazása esetén 71 500 forint, hetibér alkalmazása esetén 16 500 forint, napibér alkalmazása esetén 3290 forint, órabér alkalmazása esetén 411 forint.
Ebből a rendeletből számoltam. Icus kellene az e-mail címed, de ne itt tedd be, hanem a levélíráshoz a nevemnél.
Üdv: KJ.
Igen arra gondolok. Nem hallottam még óraszintű lebontásról ill. a tv. is 1/30-ad részről szól - de ne emlegesd, mert még meghallják!:)))
Igen, most átolvastam:
A munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok közös jellemzője, hogy a biztosítás akkor terjed ki a munkát végző személyekre, ha a tárgyhónapban e tevékenységből elért, járulékalapot képező jövedelem összege eléri a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér (2009. január 1-jétől 71500 forint) 30 százalékát, naptári napokra annak harmincad részét.
71500/30=2833 2833=90% =3148 Ft/nap
Ennek a 30%-a = 944 Ft lehet a járulékmentes díj.
Köszi. K.Judit
Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 14 vendég