Adófórum

Adózási és számviteli információk

Gyesen lévő tag

Tb, munkaügy, bérterhek

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: sivart » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Tudom, hogy már sokszor elkőkerült az a probléma, amiben a segítségeteket kérem, de szeretnék biztos lenni, hogy jól csináljuk:

Van egy gyes-en lévő kismama, aki 50%-os tulajdonos egy Kft-ben, és ügyvezető. Más vállakozásból ment gyes-re, de majd itt szeretne dolgozni a gyes után.  Az ügyvezetői feladatokat jelenleg díjazás nélkül ellátja,vagyis nem keletkezik utána járulékfizetési kötelezettség a Kft-ben. Most nyitnának egy szoláriumot, ahol ő lenne nagyrészt. Emiatt keletkezik járulékfizetési kötelezettsége????

sivart

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd szept. 15, 2009 8:33 am

Igen. Mert a személyes közreműködés megvalósul, és ebben az esetben a tagi jogviszonyára tekintettel fizetni kell.

Zsuzsa

kaloczy

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd szept. 15, 2009 8:36 am

Igen. De ha már így alakul a helyzet, hogy valóban dolgoznia kell, akkor én munkaszerződést kötnék vele.
szedlacsek

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: tevike » kedd szept. 15, 2009 10:58 am

Én utána néznek, hogy GyES-enként hány órát dolgozhat naponta. Miért akarja otthagyni a régi munkáltatójának a 3 éves szabadság pénzt? Lehet, hogy a volt munkáltatója sem akarja tovább foglalkoztatni, de a szabadság pénz akkor is jár. 
tevike

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd szept. 15, 2009 2:44 pm

tevike!

1: Nekünk nem kell utána néznünk, mi tudjuk: Gyesesként ma már akárhány órát dolgozhat.

2. de ha nem alkalmazottként, hanem társas vállalkozóként dolgozik, nem is értelmezhető a munkaidő.

3. Ki mondta, hogy ott akarja hagyni a szabadságpénzt? Ami egyébként nem 3 évre jár, hanem csak másfélre.

Zsuzsa

kaloczy

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: tevike » kedd szept. 15, 2009 3:08 pm

T. Kaloczy!

Köszönöm a felvilágosítást. Körítés nélkül is megértettem volna. Egyébként, elég ha válaszolsz, abból is  lehet látni, hogy ki mennyire okos és szakmailag update.

tevike

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » kedd szept. 15, 2009 3:39 pm

Tevike!

Szerintem meg elég lett volna egy egyszerű köszönöm-öt mondanod.

Üdv. Andi

nagy.andrea2

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: tevike » kedd szept. 15, 2009 3:55 pm

Kedves Andi!

Shivart feltett egy kérdést, kaloczynek talán arra kellett volna válaszonl. De,hát, van ilyen szakember, meg olyan szakember.

tevike

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » kedd szept. 15, 2009 4:02 pm

Kedves Tevike!

Látod, ebben nagyon egyetértünk.. Van ilyen szakember, meg olyan is. Meg van az a fajta, aki mások hibáját helyreteszi, és meg is magyarázza, hogy miért volt hibás a válasz... Ebből más tanulna, te viszont rossz néven veszed a "kioktatást".

De látom, téged sem kell félteni, Mókuslekvárt te is alaposan kiosztottad.

Kedves Mókuslekvár?

Mióta könyvelsz cégeknek, hogy még az ÁFA törvény alapelveivel sem vagy tiszában? Van egyáltalán megfelelő végzettséged? Mivel ilyen példanélküli kérdést ismételsz meg, javasolom, hogy fogadj fel egy adótanácsadót, fizesd meg, ha nem akarsz z ügyfeleidnek rosszat.

http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/21248/kulonbozeti-afa-autokereskedes-eseten?wa=ADO0909&uid=982181

Andi

nagy.andrea2

Gyesen lévő tag

HozzászólásSzerző: tevike » kedd szept. 15, 2009 4:07 pm

Örülök,hogy ilyen sok a szabadidőd. Biztos, sok kérdésre adsz megfelelően helyes választ. Nekem másra is kell az idő, úgyhogy befejezem ezt a személyeskedést. De azért, remélem,mindenki  válaszát gondosan elolvasod és másokat is foglalkoztatsz. Jó szórakozást!
tevike

Következő

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek