Adófórum

Adózási és számviteli információk

vállalkozói járadék - 0953

Tb, munkaügy, bérterhek

HozzászólásSzerző: neblagnes » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Van egy magánszemélyem, aki 2009.04.30-ig társas vállalkozóként kapott jövedelmet, amit ugye betettem a bevallás 5. sorába (más nem önálló tev-ből származó jövedelem), ezután 07.15-től 12.19-ig vállalkozói járadékot kapott. A munkaügyi központ által kiállított igazolás szerint a vállalkozói járadékot a 0953-as 22. sorában kell szerepeltetni. A munkaügyi központ a vállalkozói járadék után adójóváírást érvényesített. Na most, ha a bevallás 22. sorába írom a vállalkozói járadékot, nem tudok utána adójóváírást érvényesíteni. Ha jól tudom - a kitöltési útmutató is ezt írja - jár az adójóváírás a váll.jár. után. És szerintem a 4. sorba (más bérjövedelem) kellene szerepeltetni a járadék összegét. Vagy nem jól tudom?

Köszi a segítséget

Ági

neblagnes

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szomb. feb. 13, 2010 1:33 pm

Szia! Én fölhívnám a kifizetői igazolás kiállítójának ügyintézőjét, rákérdeznék, miért van ellentmondás az igazoláson. Szerintem is tévedtek a 22. sor helytelen, SOS küldjenek új igazolást a helyes adatokkal. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: olla » szomb. feb. 13, 2010 5:05 pm

Szia! 

Szerintem tökéletesen gondold. Sőt feketé-fehéren le van írva az útmuatóba! Tényleg kérni kell másik igazolást. Kicsit megis lehet fenyegetni őket,  hiszen mi a csuda után érvényesítettek adójóváírást- ha más jövedelem után gondolták volna érvényesíteni, akkor adőelőleg levonási hiba lenne!

olla

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek