Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, visszaváltják-e a fel nem használt közteherjegyeket jövőre?
Nem hivatalos honlapokon olvastam, hogy a posta visszaváltja, de megkérdezésemre épp az ellenkezőjét válaszolták.
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, visszaváltják-e a fel nem használt közteherjegyeket jövőre?
Nem hivatalos honlapokon olvastam, hogy a posta visszaváltja, de megkérdezésemre épp az ellenkezőjét válaszolták.
Szia!
Én azt mondtam az ügyfelemnek, hogy kérdezzék meg telefonon a postát, ahol venni szokták. De elvileg szerintem vissza kellene váltaniuk. Üdv. Kata
Szia,
Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényjavaslat szerint a postai szolgáltatók 2010.12.31-ig kötelesek lesznek visszaváltani (T/11083 15.§. (3)). A postákon dolgozók persze erről még nem biztos, hogy tudnak, hiszen előbb a törvényt kell megszavazni, utána megy majd körbe a postai munkahelyek számára a belső szabályozás.
Sziasztok!
Én épp most kérdeztem meg két postán is, és fel voltak háborodva, hogy ők nem váltják vissza. No most úgy lenne logikus, hogy ezt a törvény javaslatot szavazzák is meg! Akkor egyenlőre én is hagyom ott a maradékot a közteherjegy elszámolási számlán, nem írom ki selejtbe-veszteségbe, mert hátha még vissza fogják venni.
Üdv. Kata
Szia Kata,
Igen, érthető a postáslányok reakciója, hiszen a jelenleg hatályos rendelkezések szerint nem vehetik vissza sem a közteherjegyeket, sem az illetékbélyegeket, hiszen ezek még forgalomban vannak. De jövőre ugye már a közteherjegyre ezt nem lehet mondani, ha a törvényt addig megszavazzák és hatályba lép.
Az információáramlással van a probléma, de engem nem lep meg, ugyanis postai dolgozó múltamból még emlékszem arra, hogy a postán az ügyfelekkel találkozó dolgozóknak nem kell tudniuk semmit a jövőből, bőven elég ha majd az utolsó (vagy az az utáni) pillanatban kapnak Postaügyi Értesítőt, hogy aznaptól (esetleg az az előtti naptól) már más a szabály.
Az elszámolás szemontjából semmiképpen nem lehet veszteségként kezelni, hiszen a visszaváltása biztosnak tekinthető (ez olyan mint egy forgalomból kivont bankjegy) . Majd ha végre meglesz minden eljárási szabály, és a foglalkoztató beviszi visszaváltani, akkor lesz majd aktuális, hogy a pénztárral szemben kivezessük. Biztosan lesz erről valami korrekt bizonylata is. Addig rövid lejáratú követelés, és a fordulónapon is így megy át.
Üdv.: Laci
Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég