Adófórum

Adózási és számviteli információk

Visszalépés az államiba

Tb, munkaügy, bérterhek

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Ez nem éppen könyvelői kérés, de mégis kérnék segítséget. 

Pár hete találtam egy táblázatot, amelyben az szerepelt, hogy hány évesnek, és milyen fizetésnek kell lennie ahhoz, hogy megérje a magánnyugdíjpénztárból visszalépni az államiba.

Most - amikor szükségem lenne rá - természetesen sehol sem találom. Ha valaki tud segíteni, légyszi tegye meg!...

Köszönöm

Mónika

Bi.Monika

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: humanquest » szer. nov. 11, 2009 4:07 am

Szia!

Csak a kérdésed első felére tudok válaszolni, mert táblázatot még nem láttam erre vonatkozóan. 2009. július 09-étől a magánnyugdíjpénztár tagokat, illetve a volt pénztártagokat két fontos változás érintette:

-visszaléphet az az önkéntes döntéssel lett magánnyugdíjpénztártag, aki 2008. dec.31-éig betöltötte 52. életévét.

- a 2009. július 9-ét megelőzően már tb. öregségi nyugdíjba részesülő nyugdíjas kérheti a nyugdíjának megállapítását a pénztártagság figyelemen kívül hagyásával. Feltétel, hogy amennyiben korábban péénztári szolgáltatásban részesült, ennek összegét a magánnyugdíjpénztár részére a módosítási kérelem benyújtásától számított 30 napon belül visszafizesse.

Ez a lehetőség csak 2009. december 31-ig áll nyitva a fenti feltételekkel rendelkező tagok részére!!!!!

(1997. évi LXXXII. tv. 123§ (15)-(16) bekezdése és a 2009. évi LXXVII. tv. 226.§. szakasza)

üdv: humanquest

humanquest

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » szer. nov. 11, 2009 7:25 am

Köszi.

Ezzel én is tisztában vagyok, csak kérdezik tőlem, hogy visszalépjen-e vagy sem. Én erre nem tudok (nem is akarok) hitelt érdemlően válaszolni.

Segítségnek akartam adni neki ezt a táblázatot. Bár már én sem vagyok benne biztos hogy láttam...

Bi.Monika

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. nov. 11, 2009 9:40 am

Szia!

Ha beírod a keresőbe (visszalépés az állami nyugdíjrendszerbe) számtalan írást találsz róla!

pl: a jogi fórumon is van jónéhány hivatkozott link

http://www.jogiforum.hu/forum/16/19435

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/ezert_eri_meg_visszalepni_az_allami_nyugdijrendszerbe/

Úgyszintén nem tanácsolok ezzel kapcsolatban semmit, járjon utána az érintett, és döntsön, a tv-i hivatkozást és egy-két linket megadtam segítségképpen akik megkérdeztek, de nem befolyásolom a döntését (nem is értek hozzá!).

Üdv:Nelly

tothkornelia69

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: tevike » szer. nov. 11, 2009 8:49 pm

Esetleg nézd  meg a PSZÁF honlapját. Egyébként a pénztárak kiértesítették azokat a tagokat, akik visszaléphetnek. Kaptál ilyen levelet? És láttad a táblázatot vagy nem? Nem kevered véletlenül azzal, ami azt mutatja, hogy ki mikor mehet legkorábban nyugdíjba az onyf honlapján?
tevike

Visszalépés az államiba

HozzászólásSzerző: Bi.Monika » szer. nov. 18, 2009 6:40 pm

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Hát már én sem vagyok biztos benne nem-e álmodtam azt a táblázatot. De olyan nagyon előttem van, egyik oldalon, hogy hány éves az illető, a másikon hogy mennyi az átlag fizetése. 

Egyébként igen, kapott ilyen levelet, az ügyfelem visszaléphet, abba a korban van. 

Szóval 

Köszönöm.

Bi.Monika

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek