Adófórum

Adózási és számviteli információk

Gyedről visszajött anyuka szabadságkiadása

Tb, munkaügy, bérterhek

HozzászólásSzerző: hvanna » hétf. szept. 01, 2008 7:00 am

Szia Andrea !

Az anyuka a GYES mellet 4 órában jön vissza a saját álláshelyére dolgozni, és csak ezenidőre jár a  szabadság, időarányoesan.

Az hogy mást helyettesit  az belső átirányitással megoldható, a kinevezésben rögziteni kell, vagy beleirni, vagypedig kiegészitésként hozzá csatolni.

Amikor  majd a gyermeke betölti a 3 .életévet akkor tér vissza a főmunkaidős állásába és akkor kell majd kiadni a felhalmozott szabadságát, mielőtt megkezdi a tényleges munkavégzést.

Üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. szept. 01, 2008 7:40 am

Szia Andrea!

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket, ezen a honlapon egyébként az archivumban további hasznos információt is találsz. A lényeg hogy jól láttad a szabadságkiadási problémát, de különösen indokolt esetben ( másik cikk ) talán el lehet tőle térni, ezt kell jól körülírni- mit és miért.

http://www.munkaugy.hu/pages/getpage.aspx?id=1B6383FF-768F-48FE-95C7-F2905F3258CA

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: one_gabi2007 » kedd szept. 02, 2008 3:43 pm

sziasztok!

Szerintem elkanyarodunk a legelső bejelentkezésről. Ott úgy szól a kérdés, hogy most mi legyen a munkavállaló szabijával. Én ezt erősítem meg. A munáltató ráér a GYES lejárta után kiadni a GYES időszakára járó szabadságot. Ez volt a fő kérdés !!!  Ezt próbálom meg megerősíteni többször is. Most fizetés nélküli szabin van, (GYES-en ) és emellett vállal munkát 4 órában ugyanannál a munkáltatónál. Természetesen a 4 órás munkaviszony idejére is jár neki szabi, amit majd év végén ( szorgalmi idő végén ) ki is fog venni. Ha nem akkor megváltják neki. A GYES-ses időszakra járó szabit a GYES lejártával kapja majd meg. A MEP-ről és a MÁK-ról nekem jó véleményem van. 

Üdv: Gabi 

one_gabi2007

HozzászólásSzerző: hvanna » kedd szept. 02, 2008 4:03 pm

Szia Gabi !

Egyetértek Veled a szabadáság kiadás kérdésében, tegnap én is ezt az álláspontot képviseltem, és most is ugyanez a véleményem.

Üdv:hvanna 

hvanna

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd szept. 02, 2008 4:39 pm

Gabi! Ezek szerint egy másodperceig sem zavar, hogy pont eggyel feletted garbo50 egy ennek a teóriának homlokegyenest ellenkező cikket linkelt be.

Zsuzsa

kaloczy

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd szept. 02, 2008 5:08 pm

Sziasztok!

A 13 # válaszomban utaltam rá, hogy fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül  - a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt, fog a dolgozó visszamenni a volt munkáltatójához. Itt a fő- kiemelt dolog, hogy fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül.

Tehát  a volt munkáltatójánál nem lehet egyszerre aktív dolgozó és  inaktív.

Élő munkaszerződéssel rendelkezik, melyen a módosításokat ( béremelés... stb) nyomon kellett követni. Visszajön megszüntetik a fizetés nélküli szabadságot:  a munkaszerződése ( szűlés előtt kötött) marad, csupán módosításként a 8 órás munkaviszonya 4-re változik ( arra figyelni kell viszont, hogy azt is kikössék, hogy addig 4 óra míg ezt a munkát ellátja, utánna a 8 órás él tovább, mert ellenkező esetben a gyes lejártával már ez a módosított munkaszerződés él) Olyan lehetne, hogy egyik munkáltatónál fizetésnélkülin és gyesen, másik munkáltatónál munkaviszonyban.

A továbbiakban azt nem gondoltam végig, hogy amennyiben a fizetésnélküli szabadságát felfüggeszti - aktív állományú lesz az addig felgyülemlett szabadságát ki kell neki adni, a gyesre koncentráltam, de beugrott, hogy olvastam valahol erről, ezért kerestem meg a cikket, amit a 21 # válaszomban a figyelmedbe/figyelmetekbe ajánlottam. Ebben van utalás arra is, hogy indokolt esetben, és szerintem itt ezzel lehet apellálni, mert a nebulókat okítani kell.

Üdv és további szép estét

garbo50

Előző

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek