Sziasztok!
A 13 # válaszomban utaltam rá, hogy fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül - a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt, fog a dolgozó visszamenni a volt munkáltatójához. Itt a fő- kiemelt dolog, hogy fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül.
Tehát a volt munkáltatójánál nem lehet egyszerre aktív dolgozó és inaktív.
Élő munkaszerződéssel rendelkezik, melyen a módosításokat ( béremelés... stb) nyomon kellett követni. Visszajön megszüntetik a fizetés nélküli szabadságot: a munkaszerződése ( szűlés előtt kötött) marad, csupán módosításként a 8 órás munkaviszonya 4-re változik ( arra figyelni kell viszont, hogy azt is kikössék, hogy addig 4 óra míg ezt a munkát ellátja, utánna a 8 órás él tovább, mert ellenkező esetben a gyes lejártával már ez a módosított munkaszerződés él) Olyan lehetne, hogy egyik munkáltatónál fizetésnélkülin és gyesen, másik munkáltatónál munkaviszonyban.
A továbbiakban azt nem gondoltam végig, hogy amennyiben a fizetésnélküli szabadságát felfüggeszti - aktív állományú lesz az addig felgyülemlett szabadságát ki kell neki adni, a gyesre koncentráltam, de beugrott, hogy olvastam valahol erről, ezért kerestem meg a cikket, amit a 21 # válaszomban a figyelmedbe/figyelmetekbe ajánlottam. Ebben van utalás arra is, hogy indokolt esetben, és szerintem itt ezzel lehet apellálni, mert a nebulókat okítani kell.
Üdv és további szép estét