Kedves Mazsi!
Köszönöm szépen hogy vetted a fáradságot és válaszoltál a kérdésemre, sokat tanultam belőle.
Most már világos előttem a problémám megoldása.
Jó munkat mindenkinek
Üdv.Larisza
Kedves Mazsi!
Köszönöm szépen hogy vetted a fáradságot és válaszoltál a kérdésemre, sokat tanultam belőle.
Most már világos előttem a problémám megoldása.
Jó munkat mindenkinek
Üdv.Larisza
Sziasztok!
Nem okoskodni akartam csak leírtam, hogy mi történt az ellenőrzésem.
Tanulságos volt amit leírtál mazsi. Mostantól be fogok jelenteni mindenkit.
Köszi
Szia! Az ingyenes megbízásos ügyvezető az ügyvezetőségi minőségében nem biztosított a KFT-ben, tehát nem kell biztosítottként bejelenteni és nem kell utána fizetni semmit. Ha jól értem személyes munkavégzési (mellékszolgáltatási) kötelezettséged nincs...
A másik tag, aki szintén ügyvezető és egyébként mellékszolgáltatást nyújt (ha jól értem), tehát személyes munkavégzésre is kötelezett, mint tag... ha az ügyvezetőséget ő is ingyenesen látja el, akkor az ügyvezetői (választott tisztségviselői) minőségében nem biztosított, nem kell fizetni utána semmit.
Viszont a tagi személyes közreműködése okán, azaz a társasvállakozói jogviszonyában be kell jelenteni, mint biztosítottat... azt viszont, hogy milyen járulékozás lenne vele kapcsolatban az ilyen -olyan társasvállalkozói jogviszonyára tekintettel csak akkor lehetne megmondani, hogy ha lehetne tudni, hogy milyen társasvállalkozó, illetve van-e máshol valamilyen biztosítotti jogviszonya, vagy nincs.. és ha van az micsoda....?: pld-ul: - máshol legalább heti 36 órás munkaviszony melletti társasvállalkozó,
- vagy főfoglalkozású társasvállalkozó ??
A személyes közreműködés esete akkor áll fenn, ha a vezető tisztségviselői (ügyvezetői) feladataokon kívül a társaságban személyesen munkát végez és ezt a munkát nem munkaviszonyban végzi, vagy (figyelve arra, hogy nem lehet bármilyen munkát Ptk-s megbízásos jogviszonyban végezni) nem Ptk-s megbízási (önálló tev.) jogviszonyban végzi..
Alapvetően csak az ügyvezetőség ellátása tekintetében megbízásos (nem önálló tev.) jogviszonyú a két ügyvezető... ha ezen kívül más munkát végez a KFT-ben, akkor azt már valamilyen jogviszonyban kell, hogy végezze, ha az egyébként nem tartozik az ügyvezetői feladatatokhoz (Gt!).
Minden eshetőségre nem lehet leírni, hogy mivel mi újság... fentieket arra vonatkozóan írtam, ha a két tulajdonos, akik egyben ügyvezetők (választott tisztségviselő) is, az ügyvezetőséget ingyenesen látják el...
A tagi személyes munkavégzés (mellékszolgáltatás) kapcsán az adott tag Tbj. fogalmat tekintve társasvállalkozónak minősül.... de a mellékszolgáltatás feltételeit a társasági szerződésben kell szabályozni..
-- az utalványozás, szerződések aláírása, tehát cég nevében jognyilatkozat tétel-- az szokásosan ügyvezetői feladat és jogosultság...
Üdv.
Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég