Adófórum

Adózási és számviteli információk

mi a helyes FEOR szám?

Tb, munkaügy, bérterhek

mi a helyes FEOR szám?

HozzászólásSzerző: kohnmari » szer. márc. 28, 2007 2:55 pm

Sziasztok! Én már meggyőztem a vállalkozóimat, hogy pultosnak, bolti eladónak csak szakképzett dolgozót lehet bejelenteni. A szakképzettséget igazoló bizonyítvány másolatának az üzletben kell lennie. Ha ennek ellenére mégis szakképzetlen dolgozót vesz fel, vagy konyhai kisegítőnek, vagy árufeltöltőnek (kézi anyagmozgató) jelentem be. Az már az ő felelőssége, ha ennek ellenére beállítja a pultba. Üdv. Mari

kohnmari

mi a helyes FEOR szám?

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. márc. 28, 2007 4:09 pm

Szia Mari! Az a probléma, hogy egy vidéki kocsmába szinte lehetetlen szakképzett dolgozót felvenni. Az tudom hogy ez nem érdekel senkit. A vend. üzletvezetői tanfolyam sem szakképzettség, alkalmazottnak nem felel meg, vállalkozónak igen. Szerinted változásbejelentőt kellene beadni a módositott FEOR-ról? Üdv. Ani

adotanacs

mi a helyes FEOR szám?

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » szer. márc. 28, 2007 4:13 pm

Változásbejelentő kell!

Egyébként felvehető bárki, ha egy szakképzett személy igazoltan jelen van. Ezzel tudom, hogy nincs megoldva a probléma, de kiegészül egy kicsit a történet!

gyergyoiistvan

mi a helyes FEOR szám?

HozzászólásSzerző: kohnmari » szer. márc. 28, 2007 4:23 pm

Sziasztok! Én mindenképpen küldenék változásbejelentőt a módosított FEOR-ról. Igaza van Istvánnak, hogy felvehető bárki, (nem ezekkel a FEOR-számokkal), csak éppen az a baj, hogy az alkalmazott rendszerint egyedül van ezekben a kiskocsmákban, és boltokban. A munkaügyi felügyelő pedig rögtön kéri az összes papírját. Üdv. Mari
kohnmari

Előző

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek