Adófórum

Adózási és számviteli információk

Faktordíj maximuma

TAO

Faktordíj maximuma

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. feb. 20, 2008 10:08 pm

A megállapodás így köttetett meg: 

Megállapodás

Amely létrejött: B kft és X Pénzügyi Zrt között az alábbi feltételek szerint:

1., Előzmények: szerződő felek egyezően rögzítik, hogy a B kft mint engedményező és az X Pü-i Zrt, mint engedményes Engedményezési szerződést kötöttek egymással, mely szerződésekben Engedményező az X pü-i Zrt-re engedményezte a T áruházak Zrt.vel szemben fennálló követeléseit.

A T áruházak Zrt és a B kft közötti szerződésekből eredően a T Áruházak Zrt a visszáru és marketingszámlákat az X Pü-i Zrt-re engedményezett követelésből kompenzálta, emiatt B kft-nek az X pü-i Zrt-vel szemben az 1. mellékletben részletezett 12.368.648 ft tőke- és kamattartozása keletkezett.

2., Megállapodás: A B kft a jelen megállapodás alapján elismert 12.368.648.-ft összegű tartozás maradéktalan rendezése érdekében vállalja, hogy az összeget legkésőbb 2007. január 20-ig egyösszegben, vagy részletekben az X pü-i Zrt, mint jogosult részére a  Bank Rt-nél vezetett számlájára átutalja.

Felek megállapodnak, hogy a kötelezett e következő költségeket és díjakat köteles a jele megállapodás alapján a jogosult részére megfizetni:

Ügyleti kamat: a kötelezett köteles jelen megállapodás aláírásának napjától a tartlozás maradéktalan és teljes megfizetésének napjáig ügyleti kamatot fizetni, melynek mértéke évi 13 %

Faktordíj: a kötelezett köteles faktordíjat fizetni, melynek mértéke a következő: minden megkezdett 10 nap után +0,5 %

Felek rögzítik, hogy a faktordíj és ügyleti kamat megfizetésére a kötelezett az egyösszegű teljesítés esetén az egyösszegben teljesített tartozás megfizetésével egyidejűleg köteles, míg részletekben történő teljesítés esetén a tartozásból fennálló utolsó részlet teljesítésével egyidőben köteles külön elszámolás alapján

Késedelmi kamat: szerződő felek rögzítik, hogy amennyiben a kötelezett késedelmesen fizet, úgy késedelmi kamatot köteles fizetni, melynek mértéke évi 21%.

2006.12.08. 

Nos a teljes kiegyenlítés kissé elhúzódott, de a pü-i cég bizton számíthatott a tartozás kiegyenlítésére, mert ingatlanfedezet is volt mellette.

Tehát mire fizettünk faktordíjat?

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Előző

Vissza: TAO

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég