Adófórum

Adózási és számviteli információk

Látványsport-támogatás

TAO

Látványsport-támogatás

HozzászólásSzerző: Tí-Mea » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Látványsport támogatás kérdésben szeretnék segítséget kérni. 2012. évben látványsport támogatás címén 5M Forinttal támogattuk a helyi kosárlabda egyesületet. Ebből a támogatási igazolás alapján 1 %-ot, vagyis 50e Ft-ot utaltunk arra a bizonyos elkülönített előirányzat számlára, a fennmaradó 99 %, vagyis 4.950 eFt ment a kosárlabda egyesület számlájára. Így is szerepelt a támogatási igazolásban. Az igazolásban a teljes 5Mft szerepelt Tao. kedvezményként igénybe vehető összegként. Másik Sportegyesületet is támogattunk, ott ugyanígy a teljes összeg adóalap kedvezményként szerepelt.
Most megjelent (07.02. napján) a NAV honlapon az alábbi változás 2013-tól, idézek: "Ezen kötelezettséget a korábbiaktól eltérően nem a támogatási összegen felül, hanem a támogatás összegéből kell teljesíteni, melynek következtében az 1%-os összeg az adókedvezménybe is beleszámít." Nekünk a 2012-es támogatói igazolásban is már a támogatási összegből kellett utalni az 1 %-ot... Most akkor ez hogy van, valaki tud segíteni?
Köszi előre is.
Tí-Mea

Látványsport-támogatás

HozzászólásSzerző: formel1 » hétf. júl. 08, 2013 7:19 am

Szia !

Nálunk is 2012.évben volt látvány-csapatsport támogatás.
Az igazoláson itt is a 100 %os összeg szerepelt mint adókedvezményre jogosító támogatás, és így állítottam be a társasági adóbevallásba is..
Móni
formel1

Látványsport-támogatás

HozzászólásSzerző: Tí-Mea » hétf. júl. 08, 2013 12:10 pm

Igen, nálam is így volt, akkor nem értem a NAV újítását erre vonatkozóan, mikor már a 2012-es igazolások is így voltak kiállítva... Én is a teljes 100 %-ot beállítottam adókedvezményként, miután a teljes összeg adókedvezményként érvényesíthetőként szerepelt az igazolásban, nem pedig a 99 %...
Tí-Mea

Vissza: TAO