Szerző: mazsi5 » pén. máj. 31, 2013 12:35 pm
Kedves Orlanda1!
Nelly az "1" válaszában szerintem is teljesen helytállóan választ adott a kérdésedre, ezért azzal, hogy ami az adófolyószámlán a kötelezettség oldalon a 2011.évi társasági adóbevallás alapján 2013.04.20. határidővel előírt kötelezettség, ha az az előírt fiz.határidőig, vagy akár azt követően, vagy megelőzően befolyt... az az összeg neked az adófolyószámládon júniusban sem fog túlfizetésként szerepelni..
Ha beküldted a 2012. évi Tao bevallást (nekem gyakorlatilag 05.22-én küldtem, 28-án már feldolgozottan szerepelt a bevallási adat a folyószámlán a 05.31-i kötelezettség, akár plusz, akár mínusz összegben) ... és feldolgozták, akkor nyugodtan kérd le, akár 2013.12.31-ig a folyószámlát... és már ott lesznek felkönyvelve a kötelezettség oldalon a mostani bevallásban szereplő előleg kötelezettségek is.. 2013.07.20-ra még a 2011. évi bevallás szerinti előleg, 2013.10.20-ra már a 2012-es bevallásból, és így tovább...
Ha az eddig esedékes előlegeket befizetted, köztük a 2013.I.n. évi előleg is, ami 04.20-ig volt esedékes,-- most pedig a 05.31-ig esedékes bevallásodban a 2012. évi tao különbözet (tényleges tao mínusz a bev.benyújtásáig megfizetett előleg, ide nem értve a már 2013-ra vonatkozóan megfizetett előleg) mondjuk visszajáró.., akkor csak ez a visszajáró fog túlfizetésként mutatkozni, amire 05.31-et követően átvezetést adhatsz be, vagy éppen kérheted a kiutalását, vagy ott hagyod a 2013-as tao előlegre..
Ha pontosan az esedékes előlegeket fizetted be és a 2012-es tao. bevallásodban az szerepel, hogy még a megfizetett összegeken felül további fizetni valód van 05.31-ig.., akkor kizárt dolog, hogy neked ez évben bármikor is TAO-n túlfizetés összeg mutatkozzon..
Tehát erről való meggyőződésre nem kell júliusig várnod!
Üdv.