Mi is úgy jártunk el ahogy Madóra irta. Mivel sok ügyfelünknek a társasági szerződést is módosítani kellet (első taggyűlés 2006-07-01 óta) ezért az Ügyvédek küldték elektronikusan 2007-02-05 ig. Nem lehetséges az utólagos módosítás szerintem sem.
Üdv Erika
Még egyszer megerősítem az 1.hozzászólásomban leírtakat. Ha egyik helyre már elküldtétek a jóváhagyott mérleget (amelyben eredménytartalékba helyezésről döntöttetek), akkor az már nem módosítható semmiféle indokkal sem. A jóváhagyott mérleg szerint kell eljárni. Én biztos, hogy nem kockáztatnék meg kétféle mérlegadatokat tartalmazó beszámolót. Egyik esetben a mérleg szerinti eredmény O, a másik esetben pedig X millió forint.A 1o%-kal kivehető osztalékrész viszont csak a 2oo6.évi eredményből képződött osztalék kiegészítésére volt felhasznlható.
Klári!
Én az ilyen ügyvéddel vitába szálltam (nem is kevéssel) mind belátta hogy nem igaz hogy ráér szeptemberig. Csak baja nem az ügyvédnek hanem az ügyfélnek lesz. Üdv Erika
Szia Mónika!
Ahogy a kérdésedben írod nem született taggyűlési határozat a 2006. évi eredmény osztalékkénti kifizetéséről, sőt a 10%-os osztalék fizetés fedezeteként szolgáló ereménytartalékból történő kiegészítésről sem. A kérdés tehát okkal és joggal merül fel: miért, minek alapján fizettetek mégis februárban osztalékot? Ha pedig volt ilyen tartalmú taggyűlési határozat, akkor ezt a döntést miért nem tükrözi a mérleg? Ha a könyvelő megkapta a jegyzőkönyvet - akkor bizony véleményem szerint az Ő hibája a helytelen adatokat tartalmazó mérleg, persze az aláíró ügyvezető sem mentesül a felelősség alól. El kell dönteni, hogy hol a hiba és a mérleget ennek függvényében javítani. Azt viszont, hogy a Cégbíróságnak illetve a Céginformációs Szolgálatnak más-más adattartalmú mérleg kerüljön elküldésre semmiképpen sem javaslom.
Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy tekintettel a nagyon kedvező 10%-os osztalék kivételi lehetőségre, -amely köztudottan elég sok és sűrgős papírmunkát, ügyvédi segítséget is maga után vont és még esetlegesen könyvvizsgálói záradék is szükségeltetett hozzá, nem beszélve a társasági szerződés módosítási kötelezettségről- szinte egészszen biztos, hogy kiemelt téma lesz majd egy esetleges ellenőrzés során.
Üdv: P.Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég