Adófórum

Adózási és számviteli információk

Sporttámogatás

TAO

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: 860508 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a látványsporttámogatás megfizetett összegéről 8 napon belül értesíteni kell az adóhatóságot. Ez milyen formában történik, van e erre nyomtatvány?

860508

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: karibalu » csüt. dec. 08, 2011 8:13 am

Sziasztok!

Engem is érdekelne a téma!Nem találok semmilyen írást ezzel kapcsolatosan, hogy mi a menete,kell-e valahová lejelenteni,beadni valami nyomtatványt?Mit kell csinálni?Szeretnénk mi is egy sportegyesületet támogatni a Társasági adónkkal!Csak nem tudjuk,hogy hogyan???Tudna valaki segíteni?Megköszönném!üdv.Karibalu

karibalu

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. dec. 08, 2011 8:40 am

Sziasztok!

A MK/74 szám talán segít közelebb vinni a témához - a 107/2011. (VI.30.) Korm. rendelet foglalkozik a részletes szabályokkal:- kinek mit, mikor.

Üdv.

garbo50

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: karibalu » csüt. dec. 08, 2011 10:10 am

Szia garbo!

Ezt már olvastam,csak itt nem ír konkrétumokat,hogy mi a teendő!(pl.apeh felé??)vagy a bebvallásból fogják látni??!??lesz rá külön sor???sok a ????jel.csak nehogy lekéssünk!remélem nem dec.20-a bejelentése!üdv.karibalu

karibalu

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: BaraMa » kedd dec. 13, 2011 5:35 pm

Sziasztok!

A NAV honlapon nem találtam én sem.

A támogatási igazolásból a bíráló szervezet 1 példányt a NAV, 1 példányt az Ön, 1 példányt pedig a sportszervezet részére továbbít.

Lehet, hogy a fentiek alapján a bíráló szervezet küldi el a vállalkozás helyett a támogatási igazolást?

Üdv:

BaraMa

BaraMa

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: karibalu » kedd dec. 13, 2011 6:55 pm

Sziasztok!

közbe én már utána jártam az ötödik ember tudott felvilágosítást adni a NAV-nál.

nem kell semmit jelenteni,beadni az apeh felé .a társasági adóbevallásban lesz külön sor erre

ahol közölni kell a támogatás összegét.a Sport Igazgatási Szerv adja az igazolást nekünk,amely a bevallást fogja alátámasztani.

üdv.Karibalu

karibalu

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: brendon.info » szer. dec. 28, 2011 7:21 pm

Sziasztok!

Tehát akkor nem kell semmit tenni, hanem majd kapunk egy igazolást.
Tudtommal a Tao 70%-át lehet felajánlani. Vallani 1-szer kell. De ugye előlegeket kell fizetni az előző év összege alapján, illetve feltölteni.

Ha én adok sport támogatást, akkor azt én már levonhatom az előlegből/feltöltésből?

Ha nem, akkor adok támogatást + előleget adok + feltöltök, és majd amikor bevallottam, utólag érvényesítem a támogatás összegét?

Erről szeretnék konkét infókat!

Köszi

brendon.info

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. dec. 28, 2011 8:01 pm

Az adóhatóságot értesíteni kell, nincs formanyomtatvány. Az ügyfélszolgálatnak nem kell mindent elhinni, tessék elolvasni a Korm. rendeletet, világosan leírja, hogy a támogató8 napon belül értesíti az adóhatóságot.

|| Nav tájékoztatóban is ez áll:

A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdése értelmében a támogató a támogatás rendelkezésre bocsátását követő 8 napon belül értesíti az állami adóhatóságot. Az adózó ezen tájékoztatási kötelezettségét kötetlen formában elkészített beadvány benyújtásával teljesíti.

http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/adoinfo/tarsasagi/latvany_csapatsport_tamogatas.html?honap=2012_0

Itt pedig egy jó kis összefoglaló, amelypéldával mutatja be a tao hatást:

http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/regiok/eszakalfold/aktualis/latvanysport.html

üdv:Nelly

tothkornelia69

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. dec. 28, 2011 8:01 pm

Az adóhatóságot értesíteni kell, nincs formanyomtatvány. Az ügyfélszolgálatnak nem kell mindent elhinni, tessék elolvasni a Korm. rendeletet, világosan leírja, hogy a támogató8 napon belül értesíti az adóhatóságot.

|| Nav tájékoztatóban is ez áll:

A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdése értelmében a támogató a támogatás rendelkezésre bocsátását követő 8 napon belül értesíti az állami adóhatóságot. Az adózó ezen tájékoztatási kötelezettségét kötetlen formában elkészített beadvány benyújtásával teljesíti.

http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/adoinfo/tarsasagi/latvany_csapatsport_tamogatas.html?honap=2012_0

Itt pedig egy jó kis összefoglaló, amelypéldával mutatja be a tao hatást:

http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/regiok/eszakalfold/aktualis/latvanysport.html

üdv:Nelly

tothkornelia69

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: panni1021 » hétf. feb. 20, 2012 4:11 pm

T.-Könyvelők !

Már végig csináltam. Bármilyen formában /én levélben / kell közölni a támogatást, a banki bizonylatot is mellé tettem, valamint a határozat másolatát is. Kérték még az együttmüködési megállapodás másolatát is .

Tértivevénnyel adtam fel, hogy legyen igazolásom, arról, hgy elküldtem.

Panni

panni1021

Következő

Vissza: TAO