Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a látványsporttámogatás megfizetett összegéről 8 napon belül értesíteni kell az adóhatóságot. Ez milyen formában történik, van e erre nyomtatvány?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a látványsporttámogatás megfizetett összegéről 8 napon belül értesíteni kell az adóhatóságot. Ez milyen formában történik, van e erre nyomtatvány?
Sziasztok!
Engem is érdekelne a téma!Nem találok semmilyen írást ezzel kapcsolatosan, hogy mi a menete,kell-e valahová lejelenteni,beadni valami nyomtatványt?Mit kell csinálni?Szeretnénk mi is egy sportegyesületet támogatni a Társasági adónkkal!Csak nem tudjuk,hogy hogyan???Tudna valaki segíteni?Megköszönném!üdv.Karibalu
Sziasztok!
A MK/74 szám talán segít közelebb vinni a témához - a 107/2011. (VI.30.) Korm. rendelet foglalkozik a részletes szabályokkal:- kinek mit, mikor.
Üdv.
Szia garbo!
Ezt már olvastam,csak itt nem ír konkrétumokat,hogy mi a teendő!(pl.apeh felé??)vagy a bebvallásból fogják látni??!??lesz rá külön sor???sok a ????jel.csak nehogy lekéssünk!remélem nem dec.20-a bejelentése!üdv.karibalu
Sziasztok!
A NAV honlapon nem találtam én sem.
A támogatási igazolásból a bíráló szervezet 1 példányt a NAV, 1 példányt az Ön, 1 példányt pedig a sportszervezet részére továbbít.
Lehet, hogy a fentiek alapján a bíráló szervezet küldi el a vállalkozás helyett a támogatási igazolást?
Üdv:
BaraMa
Sziasztok!
közbe én már utána jártam az ötödik ember tudott felvilágosítást adni a NAV-nál.
nem kell semmit jelenteni,beadni az apeh felé .a társasági adóbevallásban lesz külön sor erre
ahol közölni kell a támogatás összegét.a Sport Igazgatási Szerv adja az igazolást nekünk,amely a bevallást fogja alátámasztani.
üdv.Karibalu
Sziasztok!
Tehát akkor nem kell semmit tenni, hanem majd kapunk egy igazolást.
Tudtommal a Tao 70%-át lehet felajánlani. Vallani 1-szer kell. De ugye előlegeket kell fizetni az előző év összege alapján, illetve feltölteni.
Ha én adok sport támogatást, akkor azt én már levonhatom az előlegből/feltöltésből?
Ha nem, akkor adok támogatást + előleget adok + feltöltök, és majd amikor bevallottam, utólag érvényesítem a támogatás összegét?
Erről szeretnék konkét infókat!
Köszi
Az adóhatóságot értesíteni kell, nincs formanyomtatvány. Az ügyfélszolgálatnak nem kell mindent elhinni, tessék elolvasni a Korm. rendeletet, világosan leírja, hogy a támogató8 napon belül értesíti az adóhatóságot.
|| Nav tájékoztatóban is ez áll:
A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdése értelmében a támogató a támogatás rendelkezésre bocsátását követő 8 napon belül értesíti az állami adóhatóságot. Az adózó ezen tájékoztatási kötelezettségét kötetlen formában elkészített beadvány benyújtásával teljesíti.
http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/adoinfo/tarsasagi/latvany_csapatsport_tamogatas.html?honap=2012_0
Itt pedig egy jó kis összefoglaló, amelypéldával mutatja be a tao hatást:
http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/regiok/eszakalfold/aktualis/latvanysport.html
üdv:Nelly
Az adóhatóságot értesíteni kell, nincs formanyomtatvány. Az ügyfélszolgálatnak nem kell mindent elhinni, tessék elolvasni a Korm. rendeletet, világosan leírja, hogy a támogató8 napon belül értesíti az adóhatóságot.
|| Nav tájékoztatóban is ez áll:
A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdése értelmében a támogató a támogatás rendelkezésre bocsátását követő 8 napon belül értesíti az állami adóhatóságot. Az adózó ezen tájékoztatási kötelezettségét kötetlen formában elkészített beadvány benyújtásával teljesíti.
http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/adoinfo/tarsasagi/latvany_csapatsport_tamogatas.html?honap=2012_0
Itt pedig egy jó kis összefoglaló, amelypéldával mutatja be a tao hatást:
http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/regiok/eszakalfold/aktualis/latvanysport.html
üdv:Nelly
T.-Könyvelők !
Már végig csináltam. Bármilyen formában /én levélben / kell közölni a támogatást, a banki bizonylatot is mellé tettem, valamint a határozat másolatát is. Kérték még az együttmüködési megállapodás másolatát is .
Tértivevénnyel adtam fel, hogy legyen igazolásom, arról, hgy elküldtem.
Panni
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 92 vendég