Adófórum

Adózási és számviteli információk

iparűzési adó ell.

TAO

iparűzési adó ell.

HozzászólásSzerző: valeri01@t-online.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!Szeretnék választ kapni eddig még elő nem forduló esetre.Az önkormányzat ellenőrzés után iparűzési adóhiányt állapított meg 2007-8-9 évekre. Elég komoly összegben adóbírság és pótlékkal egyetemben. Nem tudom eldönteni, lehet-e önrevízióval helyesbíteni a TAO-t, vagy csak a 2011-es évet terheli ez az összeg ?

Kérem segítsetek, köszönettel: Vali

valeri01@t-online.hu

iparűzési adó ell.

HozzászólásSzerző: BaraMa » kedd dec. 13, 2011 5:57 pm

Szia!

Meg kell állapítani az ellenőrzések hibahatásait, melyhez szükség van a társaság számviteli politikájára.

Az ott meghatározott értékekhez, százalékokhoz kell viszonyítanod a megállapított hibákat.

A hiba lehet jelentős és lényeges. A minősítéstől függ, hogy a számvitelben kell-e "ún." háromoszlopos beszámolót összeállítani, esetleg a már közzétett beszámolót ismételten közzétenni.

A társasági adóbevallást mindenképp - a beszámoló megjelenítéstől függetlenül - önellenőrizni kell.

Javaslom minél hamarabb, mivel valószínű, hogy az önkormányzat erről az ellenőrzésről értesítést küld az adóhatóságnak is. (nem találtam az ART előírást erre - de úgy emlékszem van ilyen!)

Barama

BaraMa

iparűzési adó ell.

HozzászólásSzerző: BaraMa » kedd dec. 13, 2011 5:57 pm

Szia!

Meg kell állapítani az ellenőrzések hibahatásait, melyhez szükség van a társaság számviteli politikájára.

Az ott meghatározott értékekhez, százalékokhoz kell viszonyítanod a megállapított hibákat.

A hiba lehet jelentős és lényeges. A minősítéstől függ, hogy a számvitelben kell-e "ún." háromoszlopos beszámolót összeállítani, esetleg a már közzétett beszámolót ismételten közzétenni.

A társasági adóbevallást mindenképp - a beszámoló megjelenítéstől függetlenül - önellenőrizni kell.

Javaslom minél hamarabb, mivel valószínű, hogy az önkormányzat erről az ellenőrzésről értesítést küld az adóhatóságnak is. (nem találtam az ART előírást erre - de úgy emlékszem van ilyen!)

Barama

BaraMa

Vissza: TAO