Adófórum

Adózási és számviteli információk

telephely, vagy sem

TAO

telephely, vagy sem

HozzászólásSzerző: palmika » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Szerintetek telephelyként viselkedik-e, és van a tsz módosítás az alábbi három estben.

1. Kft ugyanabban a városban irodát nyit. heti 12 órás nyitvatartással.

2. Egy bérelt ingatlanban , nem a bejegyzett székhelyen, előzetes időpontegyeztetés alapján ügyfelet fogad.

3. Irattározás céljából bérel helyiséget a KFt, és a fenti irodában alkalomadtán ügyfelet fogad.

Köszi:  palmika

palmika

telephely, vagy sem

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. júl. 31, 2010 4:18 pm

Szia Palmika!

Ha ügyfeleket fogad, akkor szerintem telephely, ugyanis ott adóköteles tevékenységet folytat. Bár nem írod, milyen tevékenység, de ha ügyfeleket fogad, gondolom nem azért, hogy csak köszönjenek egymásnak:-)))

Ha csak irattározásra használná, akkor elég lenne iratőrzési helyként bejelenteni, de így...

Üdv: Böbe

validitas

telephely, vagy sem

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. júl. 31, 2010 6:15 pm

Szia!  Szerintem mindegyik telephely, vagy azért mert iparűzési tevékenységet folytat ott, vagy éppen ott iratokat raktároz a cég béreli az ingatlant (ingatlanrész) a székhelyén kívül. Üdv.
melcsi62

telephely, vagy sem

HozzászólásSzerző: hbrigitta79 » kedd aug. 17, 2010 7:29 am

Szia!

Szerintem:

Az 1. pontban leírt esetben biztosan telephely.

A 2-3. pont esetében is telephely, a bérleti díjat gondolom költségként elszámolja a Kft.

A tsz. módosítás mindenképp szükséges mind a 3 esteben, mivel az APEH-hoz külön nem lehet bejelenteni telephelyet, azt a cégbíróság a mósosítás után hivatalból bejelenti az APEH fele.

hbrigitta79

Vissza: TAO