Adófórum

Adózási és számviteli információk

0929 !! Nem hiszem el!!

TAO

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!  Már másodszor jön hiba üzenet ugyanazzal.. 

A KFT nincs egy fő átlagos statisztikai állományi létszáma sem, mert ha jól veszem ki a KSH útmutatóból, akkor 2009-től a személyesen közreműködő tagoknak, ha nincs tagi jövedelme, akkor nem számítanak be a stat.állományi létszámba..

De a van a KFT-nek személyi jellegű ráfordítása, mert a telefon után van az a tetves 20% természetbeni juttatásos adók, járulékok--- ami személyi jellegű ráfordítások között könyvelendő.

Először elküldtem a tao-t úgy, hogy az A-02-02 c14-ben nem szerepelt semmi., aztán jött az értesítés, na gondoltam az a bajuk, hogy legalább nullát kell írni, fogtam bevertem mindenhová a létszámhoz a nullát, elküldtem javítottként! , most jött megint az alábbi és már feladom, hogy a ... (hosszú nagy káromkodás)!

Hibakód Hibaüzenet
R484 Ha [07]C014 kitöltött, akkor [07]C014 / [A-02]B014 > 100 kivéve, ha vagy a GFO
KÓD = 121, 52X, 53X, 54X, 55X, 56X, 581, 599, 921 vagy a szervezeti kód = 01, 03!

Ha valakinek van valami ötlete, mi a francot akar ez a bizonyos osztályvezető ezzel az értesítéssel, a bevallás egyébként korábban  A-02-02 C14-es sorban a nulla lehagyásával is hibátlanként ment el, a javított beírva a tetves nullát hibátlanként ment el,  mi az hogy 07 C1014/A-02 B014 az nagyobb mint 100??!  üssem be a telefonszámlák számát létszámnak?

ha jól megnézzük, akkor olyan, hogy A-02  abból van 02-01-es lap amin rohadtul nincs 14-es sor , a 02-02-es lapon van 14-es sor   nem 014, hanem 14, de nem "B" főrovat, hanem "C"

Nem tudom nekem valami külön 0929-es nyomtatványom van?

megköszönöm, ha válaszol . Üdv

mazsi5

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. máj. 29, 2010 10:43 am

Ha van személyi jellegű ráfordítás, akkor létszámnak is lennie kell az én logikám szerint. Egyébként a költséget nem tudnád személyhez kötni. Talán ezt az összefüggést vizsgálja az apeh progi.
madora100

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. máj. 29, 2010 11:13 am

Egyébként a személyesen közreműködő tagok , akár kapnak pénzt akár nem a közreműködésért, beletartoznak az állományi létszámba. Légyszi másold be a linket, amelyből Te nem ezt olvasod ki.
madora100

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: Bakosné » szomb. máj. 29, 2010 11:28 am

A 02-02 lapon van C és D TÁBLA.

A C táblában van 14. sor, ennek van a és b oszlopa. Mind a kettőbe kell létszám.

Üdv. Márti

Bakosné

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szomb. máj. 29, 2010 2:32 pm

Sziasztok! Amelyik cégnek van telefonja , de nem képes/nem akar hívásnaplót stb-t vezetgetni, annak is van személyi jellegű ráfordítása, meg annak is, akinek csak ingyenes (nyugdíjas) kieg.tev.társ.vállalkozója van, akik után eü.szolg.járulékot és tételes eho-t kellett fizetni..., sőt ha jól tudom, akkor a reprezentáció is személyi jellegű ráford.

1.2  A szervezet tevékenységében résztvevő egyéb foglalkoztatottak

1.2.1 Munkaszerződés szerint havi átlagban 60 munkaóránál rövidebb munkaidőben foglalkoztatottak;
Az ún. „prémiumévek program” lehetőségeit igénybe vevő közszolgálati dolgozók ilyen irányú munkaszerződésük időszakában a munkaszerződés szerint havi átlagban 60 óránál rövidebb munkaidőben foglalkoztatottak állománycsoportjánál jelentendők. Amennyiben a munkáltató nem tart igényt munkavégzésükre, úgy természetesen a szervezet tevékenységében résztvevők létszámában sem szerepeltethetőek, így a részükre fizetett „munkadíj” is csak az állományon kívüliek kereseteként (egyéb munkajövedelemként) jelenthető.

1.2.2 Egyéb foglalkoztatottak csoportjába tartoznak az adott gazdasági szervezet (beleértve az egyéni vállalkozást) tevékenységében aktívan résztvevő személyek, akik részére munkájuk ellenértékeként munkadíj kifizetésre egyáltalán nem kerül sor, illetve a minimálbér munkaidő arányos hányadánál alacsonyabb összegű díjazás valósul meg.

1.2.2.1 Egyéni vállalkozás esetén a vállalkozás tulajdonosa, az egyéni vállalkozó;

1.2.2.2 Az egyéni és társas vállalkozások, szövetkezetek tevékenységében résztvevő nem fizetett segítő családtagok;

1.2.2.3 Menedzsment azon tagja, akinek munkajövedelme (II. fejezet „kereset” és „egyéb munkajövedelem”)  a vállalkozásnál szerzett teljes jövedelmének 50%-ánál kevesebb, s jövedelmének magasabb hányada profitból származik;

1.2.2.4 Társas vállalkozás nem fizetett dolgozó tagja

Nem tartoznak tehát sem a munkajogi, sem a statisztikai állományi létszámba az egyéb foglalkoztatottak (1.2 pontnál meghatározottak).

De lehet, hogy már én nem értem, hogy akkor kik is számítanak a statisztikai állományi létszámba 2009-től

Üdv.

mazsi5

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. máj. 29, 2010 3:00 pm

Szia Mazsi!  Látszik a kérdésen, hogy ki vagy akadva.. néz meg ezt az értesítést mire hivatkozik, mert én meg az egyiknél egy helyre írtam nullát, a program ellenőrző nem hozta hibásnak, de jött az értesítés.., amiből azt vettem le, hogy adott sort üresen kell hagyni és nulla sem írható bele  (legalább is remélem, hogy jól vettem ki) elküldtem a javító kóddal, kivéve belőle a nullát.., megjött az elfogadó nyugta, majd két nap múlva újból jött az értesítés.. ugyanazzal a vonalkód jelzéssel és ugyanarra (az első beküldött bevallás beküldési dátumára hivatkozva..     

Én úgy gondolom, hogy figyelmen kívül hagyták, hogy már bement a javító bevallás..  Nézd meg neked mit írnak, a mikor beküldött 0929-es bevallás hibás?

Üdv.

melcsi62

0929 !! Nem hiszem el!!

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szomb. máj. 29, 2010 3:37 pm

Szia!  05.20-án küldtem  és 25-én jött az értesítés,  még 25-én elküldtem javítóként... ez az értesítés meg most jött, de valóban ezen is az van, hogy a 05.20-án küldött 0929, és valóban a vonalkód szám ugyanaz a vonalkódszám, amivel 25-én küldtem javításként

szerepeltetve az 0929-A-02-02 14-es soron a nullákat  "a" és "b" oszlopban is, és biztos, ami biztos alapon (és mérgemben) a 15.sor "a" rovátában is..  Megnéztem a 25-én küldött javítónak pontosan írtam be a bevallás vonalkódot...    Akkor most mi van, ha már a 25-i is bement, akkor miért írkál még mindig a 20-án küldöttre..

Nem tudom miért nem bírják beleépíteni magába az ellenőrző programba, hogy hová akarnak minimum nullát íratni és hová nem szabad még nullát sem ütni.  

Már látom lesz mivel kezdeni hétfőn.. telefon próbálkozás órákig.. Üdv. 

mazsi5

Vissza: TAO