Sziasztok! Most már gyakorlatilag csak 5 napom van arra, hogy a társasági adóbevallást beküldjem.. mikortól megjelent a nyomtatvány az APEH portálon, azóta próbálkozok az APEH központi ügyfélszolgálatán telefonon megoldást kapni arra, hogy a kitöltő program engedjen mínusz előjellel adat írni a 04-es egyéb bevételek és a 19-es egyéb ráfordítások sorba.. három héttel ezelőtt azt a választ kaptam, hogy vissza fognak hívni, de ez nem jött létre, igaz egy hétig nem voltam mert árvizeztem, de víz ide-vagy oda most már kénytelen vagyok ráfeküdni a témára..
Ma ismét jeleztem a problémát a 06-40-42-42-42 telefonon és, hogy nem kaptam se viszahívást, se a programot nem javították.. közölte az ügyfélszolgálatos, hogy a Help-desk-en az APEH portálon küldjem el írásban.. vagy ott telefonon. Na ezt a segítségnyujtás Help Desk nevezetű részt korábban így keresve nem használtam még, azt hittem, hogy ezzel majd megyek valamire.. Beütem az APEH Portálon a keresőbe, hogy Help Desk.. és lássatok csodát felkínálja azt a teleon számot, amin keresztül eddig igyekeztem jelezni, hogy egy cégnek nem tudok tao bevallást küldeni.. Ezen E-mail küldés lehetőség sincs, az APEH kapcsolat e-mail-en keresztül már elküldtem a jelzést.., ezért jobb híján próbálkoztam a 189-essel, hogy hátha adnak valami telefonszámot az 0929-es kitöltő program készítőihez, de közölte, hogy próbálkozzak a 06-40-42-42-42-n.
A 0929-07-01-es lapnak azért köszönő viszonyban kellene lenni a beszámoló eredménykimutatással.. Azt nem tehetem meg, hogy a mínusz egyéb ráfordítást írom be az egyéb bevételhez, a mínusz egyéb bevételt meg az egyéb ráfordítás sorba, mert akkor az elvárt/minimum jövedelem miatt még plusz társasági adót is kellene fizetni, azon kívül, hogy nem egyezne a beszámolóban szereplő egyéb bevétel, egyéb ráfordítás sorokkal. Esetleg, mivel az egyéb bevétel mínuszom nagyobb mínusz, mint az egyéb ráfordítás, nettósítani kellen, hogy a kettő különbségét, akkor beírom pozitív számmal az egyéb ráfordításba, de ez is ellentétes az Sztv-el..
Nem tudom van-e valakinek valami ötlete, vagy telefon szám elérhetőség a 0929 program készítőkhöz..,
Az ügylet, ami miatt mínuszaim vannak a 10/2007.számviteli kérdésbeli ügyletnek felel meg, csak nálam nem 2004-2005 játszik, hanem 2008-2009., de a vonatkozó esettel kapcsolatban a számviteli tv. azóta nem változott és legjobb tudásom szerint a társasági adótv. sem.
Előre is köszönöm, ha ránéztek a problémámra.
Üdv.