Sziasztok!
A következőkben kérném a segítségeteket: Van egy bt. akinek a szállitó kötelezettségét 2009 évben elengedte egy másik kft. A bt. könyvelését csinálom és azzal tisztába vagyok hogy az elengedett köt. az 98. Rendk. bevételként könyvelem és adóalap csökkentő tétel tao. 7§. ly. pontja alapján 2009 évben utoljára. A Bt eredménye így alakul: Adozás előtti eredmény -400e ft (veszteség) adóalapcsökkentő lenne az 500e ft. elengedett kötelezettség (most más csökk. és növelővel nem számolok jelentéktelen összeg az egyéb). így az adóalapom -900 e ft. Kérdésem, hogy csökkentőként elszámolhatom-e az a500 e ft elengedett köt. , van-e valahol maximálva, hogy meddig csökkenthetem az adóalapot ilyen esetben. Pl. tudom, hogy az iparűzésinél az adózás előtti nyereség összegéig max. Az elengedett kötelezettségre nem találtam semmit a tao-ban, a 0929 nyomtatvány is engedi ha az 500e beteszem csökkentőbe. Valami szabályozz-e ezt, hol találom van tényleg lehet az adóalapom -900 e ft és a jöv. nyer. után adózunk, a -900e elhatárolt veszteség lesz? Nagyon sürgős lenne aki tudna segíteni kérem válaszoljon. A társasági adóban nem találok erre az esetre maximális korlátot, szerintem működik. Megerősitést várok! Előre is nagyon köszönöm!