Sziasztok! Kérdésem a következő: Egy KFT személygépkocsit szeretne vásárolni. Megfizeti a cégautóadót, igy az értékcsökkenés elszámolható-e költségként? Köszönöm a segítséget. Ildi
l
Sziasztok! Kérdésem a következő: Egy KFT személygépkocsit szeretne vásárolni. Megfizeti a cégautóadót, igy az értékcsökkenés elszámolható-e költségként? Köszönöm a segítséget. Ildi
l
Szia Ildi!
Kft esetében soha nem volt feltétel az amortizáció elszámolásához a cégautó adó megfizetése. Kevered az egyéni vállalkozóval. Az ő esetében volt így a múltban, egészen 2008.12.31-ig.
A Kft a számviteli politikájában meghatározottak szerint számolja el az écs-t régen is és most is. A cégautóadót 2009-tól a tulajdonában álló SZJA. tv. szerint személyautónak minősülő jármű miatt fizeti kötelező jelleggel akkor is, ha már nincs (nem lenne) elszámolható értékcsökkenés. (Idéntől ez az adó a vagyont adóztatja)
Üdv: P.Zsuzsa
Szia,
Ha megveszi az autót, akkor mivel nevére kerül mindenképpen kell fizetnie cégautóadót, és ilyenkor az értékcsökkenést (20%) el is számolhatja, maradványértéket érdemes adni ,én 50%-t szoktam.
A cégnek az autóhoz útnyilvántartást kell vezetnie.
Remélem tudtam segíteni.
Virág
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 60 vendég