Adófórum

Adózási és számviteli információk

Végelszámolás 2006

TAO

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: vorosgem » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Segítségemet kérték egy Bt megszüntetéséhez.

Egyszer már megszüntették, legalábbis azt hitték, de nem jött össze, a cég még minig létezik, így az utolsó beszámoló 2005-ös, és az adóbevallások is.

Egyszerű Bt, -500eFtos saját tőkével, szóval nem csodálom, ha meg akarták szüntetni. Éves áfás stb... Az üzletvezetőt már elküldtem az okmányirodába...

Hogyan fogjunk neki?

vorosgem

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: Panni49 » hétf. jan. 26, 2009 7:05 am

Szia!Nem tudom,hogy mire gondoltál akkor amikor a "megszüntetést" írod.Vagy végelszámolt,vagy felszámolt.Ha igen,akkor az ügyvédet kérdezném meg legelőször,aki az ügyet intézte,hogy nézzen utána.Ha nem,akkor működő cég.
Azt üzletvezetőt minek küldted az okmányirodába? -hogy regisztráljon?
Ahhoz,hogy lényeges segítséget lehessen adni,kicsit részletesebben kéne ismerni a dolgokat.Pl.meddig,milyen bevallások mentek be,Volt -e alkalmazott,stb.Üdv.Panni
Panni49

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: vorosgem » hétf. jan. 26, 2009 2:00 pm

Szia!

Pontosan azért küldtem az üzletvezetőt az okmányirodába, hogy tudjam, milyen bevallások mentek be. Neki ugyanis fogalma sincs, és sajnos nem is lesz... A Bt kültagja "könyvelö" bár nem tudom hogy lehet így könyvelni...

Alkalmazott talán nem volt, 2005 óta nem működik a cég, azóta elfeledkeztek róla... A mérlegben meg fél millás tartozás van. Valószinűleg tulajdonosi kölcsön, de főkönyv az nincs. Szinte semmi sincs. Magától meg nem oldódott meg a probléma, pedig a cégbíróság, apeh bevallás, beszámoló hiányában kb ezerszer törölhette volna...

A megszüntetést egy azóta eltünt ügyvéd intézte,  a könyvelő meg csak ült a dolgon és várt... de 2006-ban már nem adott be mérleget.

Szóval a beltag eléggé kétségbe van esve, le akarja tudni a dolgot. De őszintén szólva én tanácstalan vagyok, ilyent még nem láttam...

vorosgem

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: Panni49 » hétf. jan. 26, 2009 6:46 pm

Szia! Hogy az okmányirodában mit tud elintézni azt nem tudom mert a Bt-nek semmi köze az okmányirodához.Én beküldeném az APEH-ba,ott megmondják,hogy meddig milyen nyomtatványok vannak leadva,mik hiányoznak.
2005-ig az általad  leírtak szerint bement a beszámoló,és a társasági adóbevallás.A társasági adóbevallásból több minden látszik,mert az részletesebb,táhát én azt venném alapul.Üdv.Panni
Panni49

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: vorosgem » kedd jan. 27, 2009 12:34 pm

Ok, köszi!!! Eddig ez eszembe se jutott.
vorosgem

Végelszámolás 2006

HozzászólásSzerző: vorosgem » vas. feb. 08, 2009 6:13 pm

szia az adobevallashoz kell az ugyfelkapu, aztan kuldom az Apehba, ne menjen mar 2x. kozben kijott egy csekk a cegbirosagtol 50eFt birsag. sajnos attol tartok az Apehnal durvabb lesz a helyzet...
vorosgem

Vissza: TAO