Adófórum

Adózási és számviteli információk

Sporttámogatás

TAO

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: brendon.info » kedd feb. 21, 2012 1:00 pm

Szia Panni 1021!

Mivel te végigvittél már egy ilyet, hadd kérdezzek! Nagyon az alapoknál kezdeném, és inkább a folyamat érdekelne.

Tehát, én vagyok egy Tao-alany cég. Eldöntöm, hogy a helyi focicsapat utánpótlás szakágát valamilyen módon támogatni szeretném e Tao-látványsport keretében.

1. Ekkor én adhatok neki összeget bármilyen olyan célra, ami beleesik a támogatható tevékenységekbe?

2. Vagy a fociklubnak először mindenképp jeleznie kell a központ (sportszövetség) felé, hogy neki ilyen és olyan céljai vannak, amelyre támogatást szeretne kapni? Azaz, én csak kizárólag akkor adhatok, hogyha a klub a szövetséggel ezt már leboltolta vagy anélkül is?

3. Milyen dokumentumokat kell bemutatnia a focicsapatnak felém, hogy én a támogatást nyugodt szívvel utalhassam, amelyről aztán 8 napon belül értesítem a NAV-ot?

4. Ezen kívül van még valami teendőm? Fel kell vennem a kapcsolatot a szövetséggel is?

5. Továbbá, terhel-e engem valamilyen felelősség, ha az általam szabályszerűen átadott pénzt nem a megadott célra, illetve enem szabályosan használja fel a csapat?

Lehet, hogy ezek gagyi kérdések, de nekem a folyamat sem világos.

Köszönettel,

Br

brendon.info

Sporttámogatás

HozzászólásSzerző: panni1021 » szer. feb. 22, 2012 8:29 am

Tisztelt Br !

Először a sportkörnek kell pályázni. Pályázatot tavaly volt egy időpont, ameddig le lehetett adni. A Pályázatba kellett beleírni a Sportegyesületnek, hogy mire pályázik, és kitől mennyi pályázati pénzt fog kapni- amit persze előre meg kellett beszélni a támogatóval.

Tavaly év végén megjöttek a határozatok, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, ami alapjá a támogató ki tudta fizetni /átutalni/ a sportegyesületnek szánt forint összeget. De csak az alapján és persze egy megállapodást is kell kötni az egyesülettel.

Utánna meg volt határozva, hogy meddig kell átutalni a forintot. Ezt tavaly lehetett beadni. Azt nem tudom, hogy időn is lehet-e beadni ilyent?

Majd a társasági adónál tudom figyelembe venni. /Ezt még nem néztem meg./

Erősné Panni

panni1021

Előző

Vissza: TAO