Adófórum

Adózási és számviteli információk

Feltöltés különadónál

TAO

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: zspotorke » pén. nov. 24, 2006 12:25 am

Szia Zsuzsa!

Igen, érvényesül itt is az 50 MFt-os határérték. Meggyőződhetsz erről egyébként a 0629K bevallás kitöltési utmutatójának elolvasásakor is, mely a különadóra vonatkozó bevallási kötelezettség és 2006. 12.20-ig nyújtandó be.

Üdv: P:Zsuzsa

zspotorke

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: nagyzsuzsi » pén. nov. 24, 2006 9:42 am

Szia P.Zsuzsi! Elolvastan a kitöltésit de nemigazán volt egyértelmű a dolog ezért kérdeztem rá, De akkor erről sem kell feltöltenem, mert kis cégeim vannak. Köszi válaszodat üdvözöllek Zsuzsa
nagyzsuzsi

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: deric » pén. nov. 24, 2006 9:52 am

sziasztok

nem akarok okoskodni de az szerintem a 0629K a pénzintézeti különadóra vonatkozik és nem a 4%-ra ezért fel kellene tölteni.

Üdv

deric

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: nagyzsuzsi » pén. nov. 24, 2006 9:59 am

Sziasztok! Pont most kaptam kézhez a Verlag kiadó Költségek  és ráfordítások kiadványának aktualizálását és  ebben pont felsorolja a feltöltési kötelezettségeket.

A különadónál azt irja, hogy  "A különadó feltöltési kötelezettsége mindenkire vonatkozik. Nincs kivétel! Mulasztási bírság vonzata lehet!" Szóval mindnyájan figyejetek rá!

Deric a kitöltésiből én is azt vontam le amit Te ezért nem volt egyértelmű teljesen a kötelezettség. De mostmár világos

Köszönöm válaszotokat Üdv Zsuzsa

nagyzsuzsi

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. nov. 24, 2006 12:44 pm

Sziasztok!

A különadóról szóló törvény 8.§.(7) bek. szerint: a társas vállalkozás a 2006. adóévében

várható különadó összegét az adóéve utolsó hónapjának 20. napjáig köteles megfizetni.

A 8.§.(8) bek. szerint: a társas vállalkozás a 2006. adóévi adóbevallásában a különadó-

előleget a 2006. adóévi kötelezettsége évesített összege alapján vallja be.

Vagyis véleményem szerint a fetöltés mindenkire vonatkozik, a bevallás az éves bevallás

során történik.

Üdvözlettel: kohnmari

kohnmari

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: sabina » pén. nov. 24, 2006 1:46 pm

Valóban a külön adó feltöltési kötelezettség minden vállalkozásra / tása adóalany/ vonatkozik.

A 0629/K pedig a pénzintézetek különadójáról van szó, itt már belép az 50 Mft-os árbevétel értékhatár, ha ez fenáll akkor és csak akkor kell a társasági adó kiegészítésről bevallást tehát a 0629/K -t kitölteni és benyújtani.

Üdvözlettel

Kicsi

sabina

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. nov. 24, 2006 2:38 pm

Szia Zsuzsa!

Az előbb idéztem a törvényt, de én is úgy gondolom, hogy csak arról lehet szó.

üdv. kohnmari

kohnmari

Feltöltés különadónál

HozzászólásSzerző: tepimail » pén. nov. 24, 2006 2:41 pm

Szerintem a jó válasz már több hozzászólásban elhangzott, csak össze kell olvasni. A 0629/K-t be kell nyújtania annak akinek feltöltési kötelezettsége van. Társas vállalkozásnak akkor, ha az árbevétele 50 M ft-t meghaladta, vallani és töltenie is kell, mind két adónemre vonatkozóan.  A Pénzintézetek szintén a különadójukat töltik és beadják erről a 0629/K-t. Ezektől függetlenül akinek nincs feltöltési kötelezettsége, mert az árbevétele az 50 M ft alatt maradt, a különadót dec 20-ig ők is befizetik, de erről a bevallást csak az éves 0629-ben fogják megtenni. Csak feltételezni tudom, hogy az éves bevallás a tényleges és a feltöltésre befizetett különdözetét is kérdezi majd. Én így értem.  

üdv: tepimail 

tepimail

Következő

Vissza: TAO