Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon egyszerű a kérdés, de én nem tudom, hogy a 0629-es társaságiadóbevallást, milyen nyomtatványon kell önrevíziózni. Kérem segítsetek, mert elrontottam egyet! Köszönöm SZESZE
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon egyszerű a kérdés, de én nem tudom, hogy a 0629-es társaságiadóbevallást, milyen nyomtatványon kell önrevíziózni. Kérem segítsetek, mert elrontottam egyet! Köszönöm SZESZE
Szia Szesze!
0731.
Üdv.
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Üdv. SZESZE
Sziasztok!
Neharagudjatok, ebből hogy fogják látni, hogy mit javítottam, mert csak az első 01-es lapra tudok írni! Vagy ezt nem kell úgy mint az SZJA-nál ha javítom? Bocs az ilyen egyszerű kérdésért! Köszi SZESZE
Szia Szesze!
Önellenőrzésnél csak a helyesbített adó alapja és adó összegének feltüntetésére van lehetőséged, a folyószámládra az önellenőrzött adó összege kerül. Nem tudom, hogy mit rontottál el a 0629-en, és hogy ez érintett-e adót.
Üdv. Mari
Szia Mari!
Hát sajnos igen érinti, de nem csak ezt hanem mindent. Azt gondoltok amit akartok, de kimaradtak az adóalapot csökkentő tételek, nem tudom hogyan és így elég sok a TA! És incassót tettek a számlára, nem is vettem észre, ez a legnagyobb gondom! Pedig ez szarvashiba!!!!!!! Köszi a segítséget SZESZE
Szia Szesze!
Azt tudom javasolni, hogy csináld meg az önellenőrzést, az önellenőrzési jegyzőkönyvben levezeted a helyes adóalapot, adót, s a 0731-esen önellenőrzöd a társasági adót. Az incassóval kapcsolatban, ez évtől van egy olyan utasítás, hogy 35 napig nem oldható fel (részletfizetést kért egy ügyfél, s hiába nyújtotta be a kérelmet, csak 35 nap múlva oldották fel). Ha a társasági adóhiány miatt kapott az ügyfél incassót, akkor írj egy kérelmet, hogy önreviziót nyújtottál be az adót illetően, s talán korábban feloldják.
Az is felmerült bennem, hogy amennyiben rossz a társasági adód, akkor az előleg bevallás sem jó.
Üdv. Mari
Szia Mari!
A 0731-esnek van olyan lapja, ahol a társ.adó előleget is lehet az új adatok fényében bevallani.
Üdv: Böbe
Szia Böbe!
Köszi, még nem önellenőriztem 29-est, így nincs benne gyakorlatom, de soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükség.
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 60 vendég