Szerző: orlanda1 » csüt. máj. 30, 2013 8:15 pm
AZ egészen biztos, h nem igaz, h "Ami 2013. ápr.20-án volt esedékes, az a 2013. év I. negyedévi adóelőlege.", mert az előlegfizetési időszakok a tárgyév július 1-jén kezdődnek, tehát az áprilisi az előző év utolsó adóelőlege.
"Ha minden előleget határidőben teljesítettél, akkor a jan 20 án megfizetett az utolsó, amit figyelembe vehetsz ,mint előző évi előleget."
Pontosan az volt a kérdésem, h ez milyen jogszabályon (§, bekezdés) alapul. Mert én jogász vagyok és nem fizetek ki olyat, amiről nem tudom, milyen jogszabályon alapul (jelen esetben az áprilisban befizetett adóelőleget kell még egyszer befizetnem: májusban is, mert nem veszik figyelembe május 31-én adóelőlegként.) Nem érdekel, h később majd túlfizetésként jelentkezik, minek kell befizetni?
"Minden éveben megvan az előírásod, amennyit abból megfizettél azt veheted figyelembe, akkor is, ha mondjuk februárban, vagy áprilisban fizeted meg a januári kötelezőséget." Ezt is mondta a könyvelőm, de ez milyen jogszabályon alapul? Miért nem csinálhatok olyan előírást, ami szerint az áprilisi adóelőleget is le lehet vonni a május 31-én esedékes tényleges adókötelezettségből?