Szia Panni 1021!
Mivel te végigvittél már egy ilyet, hadd kérdezzek! Nagyon az alapoknál kezdeném, és inkább a folyamat érdekelne.
Tehát, én vagyok egy Tao-alany cég. Eldöntöm, hogy a helyi focicsapat utánpótlás szakágát valamilyen módon támogatni szeretném e Tao-látványsport keretében.
1. Ekkor én adhatok neki összeget bármilyen olyan célra, ami beleesik a támogatható tevékenységekbe?
2. Vagy a fociklubnak először mindenképp jeleznie kell a központ (sportszövetség) felé, hogy neki ilyen és olyan céljai vannak, amelyre támogatást szeretne kapni? Azaz, én csak kizárólag akkor adhatok, hogyha a klub a szövetséggel ezt már leboltolta vagy anélkül is?
3. Milyen dokumentumokat kell bemutatnia a focicsapatnak felém, hogy én a támogatást nyugodt szívvel utalhassam, amelyről aztán 8 napon belül értesítem a NAV-ot?
4. Ezen kívül van még valami teendőm? Fel kell vennem a kapcsolatot a szövetséggel is?
5. Továbbá, terhel-e engem valamilyen felelősség, ha az általam szabályszerűen átadott pénzt nem a megadott célra, illetve enem szabályosan használja fel a csapat?
Lehet, hogy ezek gagyi kérdések, de nekem a folyamat sem világos.
Köszönettel,
Br