Adófórum

Adózási és számviteli információk

bt.felszámolás

TAO

bt.felszámolás

HozzászólásSzerző: klarared » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Ha van egy Bt., aminek 2 éve nincs bevétele, viszont van egy üzlethelyisége ( más tárgyi eszköze nincs) és tagi kölcsöne ( más tartozása sem a NAV felé, sem szállítók felé nincs ) felszámolási eljárást kezdeményezhet-e? Ha igen, mi lesz az üzlettel? Mennyibe kerül manapság egy felszámolás? Előre is köszönöm.

klarared

bt.felszámolás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » hétf. okt. 17, 2011 8:41 pm

Miért akarnátok felszámolási eljárás keretében megszűnni? Sokkal hosszabb ideig tart és lényegesen többe kerül, igaz konrétan nem tudom a tarifákat, mostanában nem kellett ezzel a témakörrel foglalkoznom. Számotokra a legmegfelelőbb az egyszerűsített végelszámolás lenne (ha a tagi kölcsönt előtte meg lehetne szüntetni), itt olvashatsz róla:

http://adozona.hu/szakertoadozona/20110805_vegelszamolas_egyszerusitett_jogutod_joge.aspx

Írod, hogy van tagi kölcsön, és a bt rendelkezik egy üzlethelyiséggel. A tagi hitel és az üzlet értéke kompenzálnák egymást? Jó lenne még azt tudni, ezt az üzlethelyiséget mikor vásárolta a bt, és szerzéskor az áfát levonásba helyezte (ill. visszaigényelte)-e, már ha egyáltalán volt felszámított áfa, vagy netalán beszerzéskor alanyi mentes volt a bt.

üdv

tothkornelia69

bt.felszámolás

HozzászólásSzerző: klarared » kedd okt. 18, 2011 5:12 am

Az a probléma, hogy a tagi kölcsön duplája az üzlethelyiség értékének. Amikor az üzletet vették ( 3 éve) visszaigényelték az áfát. Én is gondoltam a véglszámolásra, de mivel van tagi kölcsön, ami visszafizethetetlen, ezért úgy tudom nem lehet. Viszont nem tudom, mit tanácsoljak a cégnek. Adja el az üzletet, adja el a céget vagy számoltassa fel?

klarared

bt.felszámolás

HozzászólásSzerző: impostor » szer. okt. 26, 2011 11:26 am

Első lépésként a tagi kölcsönből történő jegyzett tőke emelés nem jöhet szóba? Persze ennek van eljárási illeték kötelezettsége a változásbejelntésnél. Ezután szóba jöhet a végelszámolás vagy értékesítés, és nincs már kötelezettsége a cégnek.

impostor

Vissza: TAO