Adófórum

Adózási és számviteli információk

0929-07-01-es lap kitöltés probléma

TAO

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. máj. 28, 2010 1:35 pm

Szia!  Az APEH az emailben megerősített, hogy valóban a számviteli tv. előírásából fakadóan egyéb bevételt csökkentő  .. (a helyesbítő szla  vevő/96), a t.eszk."készletre vétele pedig 1T/86 K.. tehát az eredménykimutatásban kijövő mínusz egyéb bevétel és mínusz egyéb ráfordítás rendben van, ezen már több könyvvizsgáló is végigment.. de a kitöltő program nem enged mínuszt írni, ezért mást kell írni, mint ami a beszámolóban szerepel..

Így viszont ha megszámolják, hogy azt húztam be, hogy nem kell alkalmaznom a minimum jövedelmet a tao.fizetésnél, mivel az egyéb bevétel a tao bev.07-es lapján nem szerepel mínusz összegben, így közel 200 eFt lenne a minum szerinti tao fiz.kötelezettség és (összes bevétel mínusz elábé sok tízmillió), ha pedig mínusz az egyéb bevételem,mint valójában is mínusz, akkor már összes bevételem is átmegy mínuszba..  a mínusz bevételnek pedig, ha nem lenne csökkentő tétele, akkor is a minimum elvárt jövedelem szerinti adózás nem jöhet szóba, csak ez így nem fog megmutatkozni a tao bev.07.lapjairól.., azon kívül, hogy  a 4-es-,19 sor adata nem egyező az eredménykimutatás azonos tartalmú sorainak adatával.

De köszönöm a segítőszándékot, feladtam a dolgot. Mindent kinyomtattam, leírtam azzal kapcsolatban is, hogy miért nem minimum jövedelem szerint tao-zok, azt is, hogy miért nem egyezik a beszámoló eredménykimutatás adata a tao.eredménykimutatásos vonatkozó sorral. van 3 változatban kinyomtatott és elmentett társasági adóbevallásom, amit elküldtem ahhoz írtam megjegyzést, úgy küldtem el.

Egyébként nem azokkal az APEH-os emberekkel volt a problémám, akikkel sikerült kapcsolatot létesíteni, az e-mail-ben küldött felvetésemre gyakorlatilag másnap válaszoltak, de nyilván nekik sem nem áll módjukban a bevallás programozásába belenyúlni, igyekeztek segíteni, a Győri ügyfélszolgálatos tényleg vissza is hívott (pedig az ország másik része)..

Nem tartozik ide, de május 16-tól (vasárnap lesz két hete) "halastó" van a házam egy részében és még most is térdig ér a vízem, az egyéb járulékos gondokról nem is beszélve.. már nincs több energiám, majd lesz, ami lesz, nem merek hétfőig várni, mert addig még nálam is előfordulhat akármi, tényleg el lehet mondani, hogy még az időjárás is ellenünk dolgozik. és gondolom Te is elfáradtál már..

Köszönöm. Üdv. 

melcsi62

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. máj. 29, 2010 10:39 pm

Igen, még az időjárás is ellenünk van. Nagyon sajnálom, hogy ilyen baj ért. Én is vidéken nőttem fel, ott is voltak árvizek. Most ugyan már szerencsére nem érint, de mindig izgulok azokért, akik ilyen részeken laknak, Igazán kellene már valamit csinálni, hogy ne öntsön el házakat a víz.

Remélem, az APEH felfogja végül, hogy mit is kellene tenni a bevallással.

Minden jót neked.

validitas

Előző

Vissza: TAO