Adófórum

Adózási és számviteli információk

sávos adó

TAO

sávos adó

HozzászólásSzerző: totobene » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Köszönöm az eddigi segítséget! Most ismét tanácstalan vagyok, és az Apeh Bpesti. illetve a Kecskeméti telefonos ügyfélszolgálat sem tudott segíteni a következő kérdésben.

A Tao. tv. 19 paragrafus alapján a vállalkozás megfelel a feltételeknek, jogosult a 10%-os mértékű adót választani. Az így megspórolt 6% adót lekötött tartalékba helyezi /ez tulajdonképpen egy könyvelési tétel év végén/, és de minimis támogatásként a 0929-es bevallásban kimutatja. A felhasználására vonatkozóan az 5/c. pont szerint pénzügyi intézménnyel kötött hitelszerződés alapján fennálló kötelezettség csökkentésére oldhatja fel, kivéve, ha a feloldást követő 30 napon belül megfizeti a feloldott résszel azonos összegű adót. Ezt a mondatot nem értem, mármint a második részét. Ezt nem tudták az APEH-osok sem értelmezni. És azt kérdezném még, hogy az MKB Bank által folyósított "ÚJ Magyarország Mikrohitel" program keretében kapott beruházási hitel törlesztésére felhasználhatom-e szerintetek? Icu

totobene

sávos adó

HozzászólásSzerző: totobene » csüt. máj. 20, 2010 12:53 pm

Közben az Adókódex 2007/9-10. számában találtam magyarázatot, 30 napon belül akkor kell megfizetni az adót ha nem a meghatározott célokra oldja fel, illetve a célok megvalósítása nélkül oldja fel a tartalékot. De az utolsó kérdésemre, ha valaki tud azért válaszoljon, légyszi!!!!! Icu
totobene

sávos adó

HozzászólásSzerző: madora100 » csüt. máj. 20, 2010 2:18 pm

A pénzügyi intézménnyel kötött beruh.hiteltörlesztésre felhasznált rész figyelembe vehető  akkor, ha a hitelből megvalósult beruházás megfelel a de minimis támogatás feltételeinek. (új eszközberuházást finanszírozott....)
madora100

sávos adó

HozzászólásSzerző: totobene » szomb. máj. 22, 2010 1:43 pm

Én nem így értelmeztem a tv-t, de sajnos magyarázó szöveget nem találok. Az 5/c. pont azt mondja, hogy"a pénzügyi intézménnyel kötött hitelszerződés alapján fennálló kötelezettség csökkentésére oldhatja fel szerintem nem csak beruházási hitelt ért alatta, sztem akár folyószámla- vagy forgóe. finansz. hitel esetén is. Lehet, hogy én értelmezem rosszul, megköszönném, Madora100 ha megírnád, hogy Te hol olvastál erről, van-e valami leirat /a tv. kívül/ ezzel kapcsolatban? Icu
totobene

Vissza: TAO