Adófórum

Adózási és számviteli információk

KFT. osztalékfizetés

TAO

KFT. osztalékfizetés

HozzászólásSzerző: Mazurka » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

adott egy X Kft., aminek Y Kft. a tulajdonosa. X-ből Y milyen adózás feltételek mellett tud osztalékot kivenni? EGyéb szabályok betartása mellett, tulajdonosi döntésre. A tulaj tehát, akié az osztalék, nem magánszemély! Köszönöm

Mazurka

KFT. osztalékfizetés

HozzászólásSzerző: melcsi62 » vas. feb. 14, 2010 7:19 pm

Szia!  A GT és a társasági szerződés szabályozza az osztalékfizetést, valamint ennek megfelelően taggyűlési hatáskör az osztalék jóváhagyása..  Ha nem magánszemély a társaság tagja, hanem adott esetben egy KFT, akkor a KFT (is) fog osztalékot kapni.. 

Ha mind a két KFT magyar, akkor az osztalékbevételt nem terheli adó.. Aki kapja az elszámolja kapott, járó osztalék bevételként... Üdv.

melcsi62

KFT. osztalékfizetés

HozzászólásSzerző: Mazurka » hétf. feb. 15, 2010 6:54 am

Köszönöm Melcsi,

hasonlót olvastam én is, de jó a megerősítés. Ezt már csak úgy kérdezem, hogy a 10, 25 és 30%-os adó kikre és milyen feltételekkel vonatkozik?

Ezt olvastam korábban, ebben erősítettél meg:

• a belföldi illetőségű osztalékban részesülők - társaságok, intézmények, szervezetek - végleges mentességben részesülnek az osztalékadó alól. (Alanyai ugyan az osztalékadónak, de adómentesség folytán nem kell adót fizetniük.)
  • : Mazurka

Mazurka

KFT. osztalékfizetés

HozzászólásSzerző: melcsi62 » hétf. feb. 15, 2010 12:24 pm

Szia!  Ne haragudj, de nem tudom mire vonatkozóan kérdezed a 10,25,30% -os adót..  Ha olyan gazdasági eseményed van, hogy belföldi KFT tulajdonos kap osztalékot egy szintén belföldi KFT-től.. akkor az osztalékból nincs külön adó..    hogy valamilyen más offsor, stb. esetében van valami.. nekem nincs ilyenem így hát nem szoktam nézegetni..   a magánszemély osztalékát meg valószínűleg ismered. Üdv
    melcsi62

Vissza: TAO